”Michael är ingen känslokall robot”

Ralf Schumacher går ut
och försvarar sin bror

SPORTBLADET

Michael Schumacher har hamnat rejält i blåsväder efter den iskalla stängningen av Rubens Barrichello i Ungerns GP. Men nu går hans yngre bror Ralf ut och försvarar honom.

– Han är ingen känslokall robot, säger Ralf Schumacher.

Foto: AP
Ralf Schumacher försvarar sin storebror Michaels agerande.

Michael Schumachers bror Ralf går ut och försvarar sin storebrors omdiskuterade stängning av Rubens Barrichello.

Hård kritik

Mercedesföraren har blivit hårt kritiserad för den tuffa manövern som så när fick Rubens Barrichello att köra in i muren vid depån. Derek Warwick som var funktionär under loppet i Ungern har sagt att han helst skulle ha svartflaggat Schumacher om det funnits tid och Jackie Stewart gick ut och sa att det var bland det värsta han hade sett.

Michael Schumacher straffades för tilltaget med att flyttas ner tio platser vid nästa lopp på Spa-banan den 27-29 augusti och har bett om ursäkt via sin webbplats.

– Jag tycker att det är fullständigt opassande att Michael beskrivs som en känslokall robot. Det är han inte, säger Ralf Schumacher till Auto Bild.

– Han sov på saken och bad om förlåtelse för han insåg sitt misstag. De borde tro på honom och acceptera det, fortsätter Ralf Schumacher.

”Tar jobbet seriöst”

– Tidigare kritiserades han för att han var för rättfram och cool, nu när han är mer avslappnad tolkas det som brist på ambition. Det var en tuff manöver, men den visar hur seriöst Michael fortfarande tar sitt jobb, säger Ralf Schumacher.

Orsaken till att hans världsberömde bror har fått så hård kritik tror Ralf Schumacher just beror på Michaels framgångar.

– Det har naturligtvis mycket att göra med Michaels förflutna. Han är den mest framgångsrika föraren i F1-historien och folk är kritiska, särskilt nu när han gjort comeback och det inte har gått så bra.