Heidfeld testar F1-däck

Lämnar Mercedes för att jobba med Pirelli

SPORTBLADET

I dag startar Pirelli sina tester.

Först i Italien och sedan i Spanien.

Vid ratten sitter Nick Heidfeld.

Foto: AP
Nick Heidfeld lämnar Mercedes för att bli testförare åt Pirelli.

I dag bekräftar Mercedes GP att Nick Heidfeld har avslutat sitt kontrakt med teamet för att i stället testa däcken till nästa års F1.

Heidfeld testar däck

– Redan från början var det klart att vi skulle släppa honom så snart det dök upp möjlighet för honom att bli en aktiv F1-förare igen. Nu har det hänt och det finns ingen förare som är bättre lämpad för att testa däcken till nästa säsong, vi tackar Nick för det arbete han gjort under de senaste nio månaderna och önskar honom lycka till med sin nya utmaning, säger Norbert Haug, vicepresident för Mercedes Motorsport.

– Det vore härligt att se Nick tävla i nästa års VM och jag är övertygad om att han får en riktigt bra möjlighet att få en bra styrning till nästa år när han har en så viktig roll i utvecklingen av däcken till nästa säsong.

Nick Heidfeld, ska genomföra testerna i en Toyota TF 109 från förra säsongen och i dag inleds arbetet på Mugello och sedan fortsätter det i Jerez. I september har däckleverantören planerat in tester på Monza, Le Castellet och på Mugello.

Däcktest för teamen i november

F1-teamen får testa de nya däcken först efter säsongsfinalen i Abu Dhabi i november och fram till dess vill Pirelli ha genomfört sex tester.

Mercedes har ännu inte meddelat vem som tar över rollen som tredjeförare hos teamet.