”De tryckte bara bilen i händerna på oss”

Mercedes är bara ett hopplock av fjolårsbilen enligt Schumacher

Foto: AP
Michael Schumacher anser att Mercedesbilen är ett hopplock av sådant som blev över av förra årets Brawn-bil.
SPORTBLADET

Michael Schumacher är besviken. Comebacken är inte vad han hoppats på – och anledningen är bilen.

– Dom tryckte den bara i händerna på oss.

Den sjufaldige världsmästaren har inte alls varit där som han eller fansen hoppats under sitt comebackår. Allt som oftast har han blivit omkörd av sin teamkollega Nico Rosberg och Schumacher är långt i från prispallen.

Satsar på 2011

Rubrikerna har handlat om hans tuffa körstil – inte om hans succé.

Därför har han nu lagt ner säsongen och satsar allt på 2011.

– Man måste betona att dom bara tryckte bilen i händerna på oss. Det är egentligen bara ett hopplock av det som blev över efter utvecklingen av förra årets bil. Det är många saker som vi förare måste kompromissa om, säger Michael Schumacher enligt Motorsporttotal.

Han har haft problem med att bilen understyr, något som hans föregångare Jenson Button gillar, men Schumacher avskyr. Han behöver en bil som överstyr.

– Sedan har däcken varit ett stort problem. Men faktum är att bilen varken fungerar tillsammans med föraren eller med däcken. Därför måste vi nu göra allt för att det inte ska vara fallet nästa år.

Schumacher nia i VM

Tysken är nu nia i VM, 123 poäng bakom Mark Webber, Red Bull, som leder och hela 56 poäng bakom teamkollegan Rosberg.

– När man ser på tabellen kan man absolut inte vara nöjd. Det finns olika anledningar till varför skillnaden är så stor. Faktum är att jag trivs, vi är på rätt väg och nästa år kommer vi att vara med och slåss i toppen.