”Nico Rosberg håller samma nivå som Vettel”

Gerhard Berger rankar Mercedesföraren högt

Foto: AP
Gerhard Berger anser att Nico Rosberg är lika bra som Sebastian Vettel.
SPORTBLADET

Är Nico Rosberg lika bra som Sebastian Vettel?

Det anser Gerhard Berger:

– Om de satt i likvärdiga bilar vet jag inte vem jag hade satt mina slantar på.

Den före detta F1-föraren är inte längre bunden till Toro Rosso, men följer sporten på nära håll. I en intervju med Auto, Motor und Sport ger han sin syn på säsongen och årets överraskning är Adrian Sutil, Force India:

Skrattade åt Sutil

– Förra året skrattade jag åt honom. Jag trodde aldrig att han hade den potentialen som han nu visat. Han är riktigt snabb och han gör inte alls så många misstag längre. För mig är han tillsammans med Nico Rosberg årets överraskning.

Gerhard Berger som själv kört för McLaren och Ferrari anser att Nico Rosberg är en av de mest underskattade förarna i fältet. Han menar att Mercedesföraren är minst lika bra som Sebastian Vettel, Red Bull.

– Han håller samma nivå som Vettel, men han har inte en bil som det går att vinna med, säger Berger.

– Han har visat att han gör väldigt få fel, att han ofta hittar rätt inställningar och att han oftast är bättre placerad än Michael Schumacher.

När det gäller Sebastian Vettel, som körde för Gerhard Berger hos Toro Rosso, så tror österrikaren stenhårt på honom.

Fördel Vettel

Detta trots att Vettel har förlorat ett antal poäng på onödiga fel och misstag.

– Hans största problem är antagligen att han underskattat Mark Webber, säger Berger till Auto, Motor und Sport och till Sport Bild säger han:

– Red Bull har ett fantastiskt förarpar, båda kan vinna lopp och bli världsmästare, men som jag ser det har Sebastian Vettel en fördel. Han är jämnare.

Det återstår nu sju lopp av VM-säsongen och Mark Webber leder VM, nästa deltävling körs i Belgien den sista helgen i augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM