McLaren jagar poäng

Hamilton och Button har
inte gett upp VM-titeln

Foto: AP
Regernade mästaren Jenson Button har inte gett upp titeljakten.
SPORTBLADET

Efter 11 lopp ledde de VM.

Men efter missen i Ungern är McLaren nu på jakt efter en seger i Belgien och ledningen av mästerskapet.

– Jag ska göra allt för att vara med och slåss om VM-titeln igen, säger Lewis Hamilton.

Fram till och med tävlingen i Ungern ledde McLarens båda förare VM, men efter en misslyckad helg i Budapest gick Mark Webber om Lewis Hamilton och Sebastian Vettel tog sig förbi Jenson Button.

Red Bull har ett övertag

Det innebär att Red Bull i nuläget har ett litet övertag – både i förar- och konstruktörs-VM.

När det nu är sju lopp kvar av säsongen har Lewis Hamilton fyra poäng upp till Webber och Jenson Button har 14 poäng till VM-ledaren.

– För oss kom sommaruppehållet extremt lägligt och detta av flera skäl, dels kunde teamet koppla av efter ett par stressiga tävlingar, dels fick våra ingenjörer tid att fundera inför den viktiga säsongsavslutningen. Och vi kunde utföra viktigt arbeta i vår vindtunnel, säger teamchef Martin Whitmarsh i ett pressutskick.

– Efter den misslyckade helgen i Ungern gör vi nu allt för att vara lika starka som våra konkurrenter som vi var i inledningen av säsongen. Vi är övertygade om att vi fått till en bättre downforce med våra uppdateringar, men det verkar som om vi inte fått ut max av det, framförallt när det handlar om jämnheten och förtroendet hos våra förare.

Teamet kommer att fortsätta att arbeta med diffusern som de inte fick till inför Ungerns GP och under träningen ska de köra med sensorer under bilen för att samla all data de behöver.

– Vi har hela tiden sagt att vi tror att det finns utrymme för att förbättra vår bil. Med våra uppdateringar och det sätt som våra ingenjörer arbetar på är vi övertygade om att vi förr eller senare får ut den potentialen som vi har.

Det är just nu fem förare som slåss om VM-titeln, det skiljer 20 poäng mellan VM-ledaren Mark Webber, Red Bull och femman Fernando Alonso, Ferrari. Mellan dem återfinns McLarens båda förare och Red Bulls Sebastian Vettel. Den förare som väntat längst på en seger är Jenson Button som inte vunnit sedan i Kina den 18 april och nu är fyra i VM:

Button vill ha revansch

– Vi måste komma närmare de andra i toppen, Ungern var inget bra lopp och hela teamet vill ha revansch så snart som möjligt, säger den regerande mästaren som är positiv inför de två avslutande loppen i Europa:

– Spa är en fantastisk bana och jag skulle väldigt gärna vilja vinna där en gång. I fjol bröt jag på det första varvet så nu är jag enormt motiverad.