”Spa har alltid varit min älsklingsbana”

Michael Schumacher har vunnit sex gånger i Belgien

1 av 7 | Foto: AP
Michael Schumacher 1997, då tog han sin fjärde seger på Spa-banan.
SPORTBLADET

Det har gått 19 år sedan debuten. Den skedde på Spa.

Nu är Michael Schumacher tillbaka.

Men knappast för att vinna.

Foto: AP
Schumacher debuterade på Spa för 19 år sedan.

Tysken drar med sig ett handikapp, han flyttas tillbaka tio platser i starten sedan han stängde vägen för Rubens Barrichello, Williams, i Ungern.

Trivs på Spa

Ändå ser Schumacher fram emot helgen:

– Spa har alltid varit min älsklingsbana, och det gör att jag verkligen ser fram emot att köra där igen, det var länge sedan jag var där, säger 41-åringen som vunnit sex lopp på banan.

Det var även där han debuterade 1991 och det var där han tog sin första seger ett år senare.

– Det blir svårt att hoppas på en överraskning i år, men å andra sidan är varje tävlingskilometer viktig för att lära sig våra bilar bättre, så jag ska göra allt för att få ut bästa möjliga resultat.

Trots att Schumacher är nia i VM och bara tagit 38 poäng på 12 lopp, anser han fortfarande att det var rätt beslut han tog när han bestämde sig för att göra comeback, 41 år gammal.

Testar mycket nu

Detta för att han tycker att det är roligt.

– Och för att jag fortfarande tror att jag kan uppnå mitt mål, att vinna VM igen, säger han till Sport Bild.

– För mig är det egentligen ingen skillnad om jag är fyra, femma eller tia. Det som gör skillnad är när jag hittar den vinnande vägen igen, men där är jag inte än. Därför testar jag väldigt mycket just nu och ibland fungerar det och ibland gör det inte det. Men som jag ser det är det en del av utvecklingsprocessen.

Och han är övertygad att segrarna kommer 2011.

– Jag måste acceptera att det är så här nu och koncentrera mig på nästa säsong, Det kommeratt gå bättre när vi förstår varför vi har haft de problemen som vi har haft i år, säger han.