”Han har inte ringt mig”

Barrichello om Schumi: ”Respekt för hans titlar men vill inte vara hans vän”

Det var nära ögat när Michael Schumacher stängde Rubens Barrichello mot muren.
SPORTBLADET

Michael Schumacher har bett om ursäkt. På sin webbplats.

Men bråket är inte glömt.

– Han har inte ringt mig, säger Rubens Barrichello.

Michael Schumachers hårda försvar när Rubens Barrichello körde om honom under Ungerns GP är långt i från glömt.

Barrichello ångrar inget

I alla fall för Williamsföraren.

– Han har inte ringt mig, säger Barrichello till brasilianska medier men påpekar samtidigt att ett sådant samtal inte skulle lösa den situation som uppstått mellan dem.

– Jag ångrar ingenting och nu går livet vidare. Självklart har jag min egen åsikt, men jag håller mig lugn. Vår gemensamma tid hos Ferrari ska inte ligga till grund för att vi har problem med varandra på banan för då kommer vi att skada varandra vid något tillfälle, säger Barrichello.

Men det verkar som om de sex åren i samma stall har satt sina spår:

– Jag har stor respekt för hans titlar, men jag har ingen lust att vara hans vän. I livet handlar det om att visa andra människor respekt och förlåtelse.

Michael Schumacher har fått enormt mycket kritik för sitt agerande under det senaste loppet och den förre F1-föraren Gerhard Berger säger till Sport Bild att tyskens problem inte bara är bilen utan också att han nu kör emot en helt annan generation.

Hårdare förr

– Tidigare körde vi mycket hårdare och mer brutalt, säger österrikaren.

– Ibland körde vi av varandra tre gånger på ett varv, men det var ingen som klagade. Det var en del av spelet och då hade aldrig den där aktionen mot Barrichello stått ut så mycket som den gör i dag. I dag är det andra spelregler som gäller och Michael har svårt att förstå det.

Berger menar dock att tysken kommer att få ordning på både sig själv och bilen, kanske redan till Spa. Det är en bana som alltid har passat Michael Schumacher.

– Han har alltid varit bäst där och även om han flyttas tillbaka i starten så förändrar det inte speciellt mycket.

Den sjufaldige världsmästaren flyttas tillbaka tio platser i starten av nästa lopp på grund av den tuffa manövern mot Rubens Barrichello.