Schumis förlåt-sms

25 dagar efter stängningen har Barrichello fått ursäkt

Foto: Getty Images, AP
Michael Schumacher har bett om ursäkt med ett sms till Rubens Barrichello för incidenten i Ungern.
SPORTBLADET

Till helgen är det dags för Belgiens GP på Spa-banan. Michael Schumacher kommer att flyttas ner tio placeringar i starten för sin hårda stängning av Rubens Barrichello vid loppet i Ungern.

Det har stormat rejält kring Schumacher efter incidenten, men nu har han gett Barrichello en ordentlig ursäkt.

Den stora snackisen efter F1-loppet i Ungern för nästan en månad sedan, var den tuffa incidenten mellan Michael Schumacher och Rubens Barrichello. Williamsföraren pressade Schumacher hårt och var på väg att köra om, men Mercedesföraren vägrade ge vika och Barrichello var bara en hårsmån från att köra in i en betongmur vid sidan av banan.

Tio platsers nedflyttning

Efter incidenten fördömdes Schumachers stängning och han dömdes till tio platsers nedflyttning på gridden i nästkommande lopp, helgens drabbning på Spa Francorchamps.

Stämningen mellan de båda forna teamkamraterna var också frostig, trots att Schumacher gick ut med en skriftlig ursäkt på sin webbplats.

Schumacher skickade sms

Men nu, 25 dagar efter incidenten har Barrichello fått upprättelse.

– Jag fick ett sms från honom. Någon hade sagt till honom att det var min uppfattning att han tryckt in mig mot muren. Han sa att det inte stämde och han bad om ursäkt för händelsen. Jag svarade bara ”Tack, inga problem”. Jag accepterade hans ursäkt och önskade honom en bra helg. Livet går ju vidare, säger Rubens Barrichello, enligt The Guardian.

– Jag har inga problem att prata med Rubens. Jag skickade honom ett sms för att han kör sitt 300:e GP och vi har en lång historia tillsammans. Jag ville gratulera honom och klargöra att jag bara ville rejsa tajt utan någon kontakt i Ungern. Han trodde att jag försökte trycka ut honom i muren och det ber jag om ursäkt för, det var inte alls min mening, säger Michael Schumacher enligt autosport.com.