Alonso utan poäng

Ferrariföraren halkar
efter i toppstriden

SPORTBLADET

Kvalet var illa.

Men racet var ännu värre.

Fernando Alonso tog inte en poäng på Spa.

Ferrariföraren hade 20 poäng upp till VM-ledande Mark Webber inför tävlingen på Spa, men även om spanjoren har kvar sin femteplats så har han tappat.

Alonso tappar till Hamilton

Nu har han 41 poäng upp till VM-ledande Lewis Hamilton, McLaren.

– Mina chanser är lika stora, 50-50. Det är lika för alla, det är fem förare som kan vinna VM. För alla andra blir det svårt, men vi har chansen, säger den dubble världsmästaren till internationell media.

– Det var sju lopp kvar, det är sex lopp kvar. Jag sa att den som gör det bästa jobbet de sista sju loppen vinner VM. Vi gjorde inte ett tillräckligt bra jobb, de andra var bättre. Jag, Jenson och Sebastian var inte tillräckligt bra, men det finns sex lopp kvar att förändra det på.

Fernando Alonso kvalade in som tia och blev påkörd av Rubens Barrichello redan under det första varvet av loppet.

– Jag har inget att säga om det, jag bromsade in i chikanen och kände ett slag bakifrån. Det var väldigt blött och halt, väldigt svårt. Jag antar att Rubens blev överraskad av de svåra förhållandena och att hjulen låste sig. Tyvärr var jag på fel ställe vid fel tidpunkt.

Sedan kämpade spanjoren vidare, men på det 39:e varvet snurrade han och blev stående.

– Jag körde upp på kerbsen och tappade baken, säger han.

”Gäller att avsluta bra”

– Det är fortfarande fem man som slåss om titeln, två tog poäng och tre gjorde inte det. Till nästa lopp kan det vara annorlunda och då ser det ut som det gjorde i går när vi var betydligt närmare dem. Med andra ord så måste vi avsluta bra de kommande sex loppen, säger Fernando Alonso.

För spanjoren väntar nu hans första lopp på Monza som en Ferrariförare och inför den helgen ska även FIA ta upp ärendet med den omdiskuterade teamorden som Ferrari använde sig av i Tyskland för en månad sedan.

ARTIKELN HANDLAR OM