”En märklig manöver”

Sebastian Vettel rammade Jenson Button på Spa

SPORTBLADET

Försvann Jenson Buttons titelchanser på Spa?

VM-konkurreten Sebastian Vettel körde in i hans bil – och Button tvingades att bryta loppet.

– Det var en väldigt märklig manöver, säger McLarenföraren.

Jenson Button hade kört upp på andra plats och hotades av Sebastian Vettel, Red Bull.

På det 16:e varvet försökte tysken köra om, men han förlorade kontrollen över sin bil och körde in i sidan på den regerande världsmästaren.

Button fick bryta

McLarenföraren tvingades bryta loppet, Vettel kunde köra vidare men var tvungen att gå in i depå för att reparera bilen och därmed var även hans dag förstörd.

– Jag tyckte att jag gjorde ett bra jobb med att försvara min position, men jag vet inte vad Sebastian gjorde. Jag såg honom inte, därför kan jag inte bedöma det. Jag stängde till i kurvan, växlade ner i kurvan, säger Jenson Button till RTL:

– Jag kunde inte se Sebastian, men jag tror att han var till vänster om mig. Jag flyttade inte på mig, men plötsligt kände jag hur det small. Självklart är det ett stort steg bakåt att tvingas bryta loppet och jag är väldigt besviken.

Jenson Button var frustrerad när han stod vid sidan av och såg vid sidan av banan och såg hur Lewis Hamilton, McLaren och Mark Webber, Red Bull, gjorde upp om segern.

Och därmed har de båda ett litet försprång i kampen om VM-titeln. Jenson Button har nu 35 poäng upp till den nye VM-ledaren.

– Jag tycker att jag hade hittat ett bra fäste trots de svåra förhållandena, jag var tvåa och jag hade vissa problem. Min frontvinge var skadad och jag skulle byta den nästa gång jag gick i depå. Jag är besviken nu, säger han till Viasat Motor.

– Det kostade mig 18 poäng.

Vettel straffad

Sebastian Vettel bestraffades med att köra igenom depån en extra gång:

– Självklart kan man diskutera det straffet. Detta är racing och ibland trycker vi ut varandra i gräset när vi kör i 300 kilometer i timmen och det är okej, men...Det var mitt fel, jag tappade bilen och tyvärr förstörde jag racet både för mig och för Jenson. Jag är ledsen för det, säger Sebastian Vettel till RTL.

Han blev utan poäng och tappade många viktiga poäng i VM-kampen, men han är kvar på tredje plats:

– Det blir lite svårare för mig framöver, men hela säsongen har varit upp och ner. Det var synd för oss, jag är rätt övertygad att jag hade kunnat vara tvåa i mål. Men jag måste också be Jenson om ursäkt. Det var inte min mening att förstöra hans söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM