Simulator ska ta ”Schumi” till toppen

Men den dröjer ett år

SPORTBLADET

En ny simulator ska göra Michael Schumacher till en vinnare.

Men den är inte klar förrän 2012.

Foto: AP
Michael Schumacher.

Mercedes bygger en ny simulator, den som de har använt sig i år har inte hållit måtte.

- Troligen hade Michael haft hjälp av en simulator, då hade han kunnat få en bättre känsla för däcken, säger Mercedes teamchef Ross Brawn.

- Det var säkert ingen fördel att vi inte hade någon simulator av toppklass. Nu håller vi på och bygger en, men den kommer vi inte att kunna använda oss av före 2012. Det är Daimler som utvecklar den och vi borde ha tagit ett stort steg nu i vinter. Men den tekniken är väldigt komplicerad, vi bygger den själva och kan inte köpa delarna på rea någonstans.

Saknade däckkänslan

Han förklarar också var Michael Schumacher fått stryk av sin yngre teamkollega Nico Rosberg:

- Det är inte där som man tror att han ska förlora tid. Det handlar inte om snabba kurvor och situationer där man måste reagera snabbt, där är Michael fortfarande riktigt snabb. Det handlar om körtekniken i långsamma och medelsnabba kurvor där Nico hade en bättre känsla för de däck som vi körde med 2010. Där förlorade Michael mellan två och tre tiondelar och det arbetar han med nu, säger Ross Brawn.

- Ibland saknade han känslan för hur däcken reagerade och om det förändrar sig med de nya däcken i från Pirelli det vet jag inte. Det får vi se. Men det faktum att det är de tekniska sakerna som tycks passa honom gör att jag känner mig säker på att Michael inte har tappat något under de åren han varit borta.

Ross Brawn förnekar även att han skulle fundera på att lägga av efter den första säsongen med Mercedes.

ARTIKELN HANDLAR OM