”Red Bull älskar Vettel”

Jenson Button tror inte att Red Bull väljer att satsa på VM-tvåan Webber

Foto: REuters Scanpix Sweden, AP
Mark Webber är tvåa i VM, Sebastian Vettel trea, men Red Bull vill inte favoirsera någon av sina förare.
SPORTBLADET

Sebastian Vettel har fått skarp kritik för sitt agerande när han körde på Jenson Button under Belgiens GP-tävling. ”Omoget och överilat” har de flesta kommentarerna varit och Jenson Button summerar:

– Vettel har gjort för många misstag i år för att slåss om VM-titeln, säger britten till supersport.com.

Sebastian Vettels hastiga manöver under Belgiens GP fick honom att tappa kontrollen över sin bil och ramma Jenson Button, som tvingades bryta efter krocken. Vettel själv kom tillbaka i loppet, men utan möjlighet att ta poäng.

Slarvar bort loppen

– Vettel har gjort för många misstag för att slåss om VM-titeln. Han är extremt snabb, det kan ingen ta ifrån honom. Att ta sju pole positions på tretton race är extraordinärt, men det är också lika förvånande att han har kastat bort så många race, säger Jenson Button enligt supersport.com.

Vettel har kallats för öknamnet Baby-Schumi, efter Michael Schumacher som också körde på många av sina konkurrenter under sin tidigare karriär.

Men teamchefen Christian Horner försvarar sin unge förare.

– Sebastian är utan tvivel en mycket talangfull förare. Det här var ett lopp där ingenting gick hans väg. Han behöver hålla sig lugn och fokuserad. Han är fortfarande mycket ung och det är lätt att kritisera någon som är relativt oerfaren, men jag är säker på att han kommer att lära sig mycket av det som skedde, säger Horner till autosport.com.

Vid loppet på Spa fick Vettel ett drive through-straff för påkörningen av Button och han slutade på femtonde plats. Det gjorde att Vettel halkade efter i tabellen. Han är trea, 28 poäng efter sin stallkamrat Mark Webber.

Jenson Button tror inte att detta får Red Bull att satsa mer på australiern.

– Jag tror inte att de satsar på Webber. De älskar Vettel och jag tror inte att de kommer att lägga alla sina ägg i en korg, säger Button till supersport.com.

Red Bull vill inte välja

Det understryker även Christian Horner.

– Mark har vunnit flest race så här långt, han har kört riktigt bra och han är definitivt i sitt livs form. Baserat på hela säsongen ser han ut att vara i god form, men saker och ting kan förändras så fort. Det vore dumt att räkna bort Sebastian redan, säger Horner till autosport.com.