På Monza har Ferrari kniven mot strupen

Teamet är pressade att vinna – annars kan säsongen vara över

Foto: AP
Ferrari har stor press på sig på hemmabanan i helgen.
SPORTBLADET

Ferrari måste lyckas hemma på Monza.

Annars är de borta från VM-striden – och lägger ner säsongen.

Ferraris bästa VM-chans heter Fernando Alonso och han ligger femma i VM, men eftersom han tvingades bryta på Spa senast så tappade han 25 poäng på Lewis Hamilton som numera leder VM. Hamilton, McLaren, har 178 poäng mot Alonsos 141 efter 13 av 19 lopp.

Dessutom har Ferrari 80 poäng upp till Red Bull som leder märkes-VM.

Nytt test inför Monza

För att vara så väl förberedda för hemmaloppet som möjligt testade Ferrari förra veckan ny aerodynamik i Vairano, de har kört ett test på rakan vilket är tillåtet.

– Hemmaplan är något speciellt för teamet och i år kommer det att vara väldigt viktigt för att våra chanser att ta ett VM-guld ska leva vidare, har Ferrari meddelat i ett uttalande till pressen.

– Alla i fabriken är medvetna om att våra chanser till ett VM-guld kan vara över om vi tappar ännu mer på toppen. Vi satsar på att ta revansch efter tävlingen på Spa.

Men misslyckas Ferrari ändå i helgen är säsongen över.

– Om vi skulle göra ett verkligt dåligt lopp på Monza och Red Bull utökar sitt försprång så mycket att vi kan anse att det är avgjort så kommer vi att omfördela resurserna, säger teamchef Stefano Domenicali till Corriere dello Sport.

– Då kommer all personal och alla resurser att ha full koncentration på 2011.

ARTIKELN HANDLAR OM