”Schumis” stall ute efter Vettel

”De försöker verkligen att locka”

Foto: Getty
SPORTBLADET

Han är hos Red Bull.

Men Ferrari vill ha honom.

Precis som Mercedes.

Sebastian Vettel är F1-världens hetaste förare.

Tidernas yngste världsmästare har under vintern flirtat med Ferrari, italienarnas president vill ha honom och själv har Sebastian Vettel sagt att det finns två intressanta alternativ för honom framöver - Ferrari och Mercedes.

- Ingen tvekan, min dröm och mitt mål är att köra för Ferrari. Det kan man absolut säga, säger tysken till Bild am Sonntag.

- Jag skulle också gärna köra för Mercedes, det är också ett mytomspunnet märke. Den kraft och den utstrålning som de märkena har är helt enkelt fantastisk.

Nu meddelar tyska Bild att den nya tyska stjärnan redan har ett kontraktsförslag i från Mercedes.

Kontrakt ett år till

Sebastian Vettel har kontrakt med Red Bull i ett år till och sedan option på ytterligare en säsong och Mercedes tanke är att han sedan ska ersätta Michael Schumacher när dennes kontrakt går ut 2013

- Även om de är medvetna om att Sebastian har ett kontrakt hos oss så försöker Mercedes verkligen att locka över honom, säger Red Bulls motorsportchef Helmut Marko till Kleiner Zeitung och Marko förklarar att även Red Bull för samtal om framtiden.

Mercedes motorsportchef Norbert Haug däremot dementerar uppgifterna, men säger samtidigt:

- Sebastian, och alla andra toppförare kommer att byta till det teamet som ger honom den bästa bilen och de bästa möjligheterna att vinna VM-titeln.

ARTIKELN HANDLAR OM