Alonso fruktar Schumacher

”Kommer kräva
max av oss alla”

Foto: AP
SPORTBLADET

Det är inte världsmästaren som Fernando Alonso fruktar.

Det är Michael Schumacher.

– Om han får en bra bil kommer han att kräva max av oss alla, säger spanjoren.

Ferrari har haft sin upptaktsträff i Italien och Fernando Alonso pratar redan mycket om den nya säsongen.

Han har dessutom klart för sig vilken motståndare som kommer att bli svårast att tampas med 2011 - detta utan att ha kört en meter och utan att ha sett någon ny bil.

Varnar för tysken

Men det är inte den regerande världsmästaren Sebastian Vettel som han varnar för utan för Michael Schumacher som vunnit 91 GP-lopp men som promenerade till en nionde plats i VM under sitt comebackår.

– Michael har ingenting kvar att bevisa. Han är fri nu. Han har en tung säsong bakom sig och nu är han sugen på att attackera igen. Om han får en bra bil kommer han att kräva max av oss alla, säger Fernando Alonso till internationell media.

– Han kommer att vara mer erfaren än förra året och i år kommer han att behålla lugnet när det krävs.

Själv har Fernando Alonso fått ett större inflytande på årets bil hos sitt stall.

Måste göra färre fel

– Jag är en ledartyp, ingen som står vid sidan av och tittar på. Vi vet vilka områden vi måste förbättra oss och vi behöver en perfekt bil i från mars tillnovember, säger han.

– Vi måste göra färre fel.

Den stora oro han känner är för däcken och den första chansen att känna efter hur bilen och däcken fungerar tillsammans får han och alla andra F1-förare den första veckan i februari.

– Vintertesterna blir extremt viktiga. Vi måste testa både nya och begagnade däck, dessutom måste vi testa regndäcken för det gjorde vi inte riktigt i Abu Dhabi. Det blir intressanta dagar och en sak är säker. VI måste anpassa vår körstil.

Ferrari presenterar sin bil den 28 januari.

ARTIKELN HANDLAR OM