Orsaken till 'Schumis' fiasko: åksjuka

Klarade inte av att träna i simulatorn

Foto: AP
Michael Schumacher blev åksjuk av simulatorn.
SPORTBLADET

Michael Schumachers misslyckande har fått en förklaring.

Han blev så åksjuk av simulatorn att han inte klarade av att träna i den.

Comebacksäsongen 2010 slutade inte alls som Michael Schumacher tänkt sig. Han stod inte på pallen någon gång och han fick rejält med stryk av sin teamkollega Nico Roberg gång på gång.

Men nu kommer förklaringen till varför den sjufaldige världsmästaren inte hittare rätt i bilen.

Rosberg fick försprång

Han blev så illamående när han tränade i simulatorn att han inte klarade av att genomföra träningspassen, skriver holländska 'F1Today.nl'.

- Därför kunde inte Michael testa i simulatorn och han kunde inte träna inför de olika banorna, säger en icke namngiven källa inom Mercedes till F1 Today.nl.

- Han var dessutom tvungen att börja med grundinställningarna varje helg medan Nico var nästa klar med inställningarna.

Detta gjort att Nico Rosberg hade ett stort försprång i sin Mercedes och att han inför varje tävlingshelg var bättre förberedd.

Olika förutsättningar

- Rosberg tillbringar väldigt mycket tid i simulatorn och det gör en stor skillnad, han hittar rätt inställningar till helgens race betydligt snabbare.

Och därmed har de båda förarna helt olika förutsättningar när fredagens träning startar.

- Det förklarar till en viss del varför 2010 inte gick så som teamet förväntat sig. Det är flera anledningar till varför Schumacher inte hittade rätt fart, men detta är en faktor och därför låg han efter sin teamkollega.

Mercedes arbetar nu med att ta fram en ny simulator, men den kommer inte att vara färdig för att användas under årets säsong.

ARTIKELN HANDLAR OM