”I år ska vi VINNA”

Ferrari självsäkert när
nya bilen ska visas upp

SPORTBLADET

Nu är det äntligen dags.

F1-säsongen startar med de nya bilarna – först kommer Ferrari.

– 2011 ska vi vara mästare igen, säger teamchef Stefano Domenicali.

Foto: AP
Ferrari är självsäkert inför säsongen.

Den kommande veckan drar F1 i gång igen efter en lång vinter. Nu är det dags för de första presentationerna och först ut är Ferrari som är ett av två stall som valt att presentera bilen själva och inte i samband med testupptakten i Valencia.

På lördag, den 28 januari visas den nya röda gudinnan upp för inbjudna medier i högkvarteret i Maranello för första gången.

Ferrari har gjort flera förändringar efter fjolårets säsong. Där Fernando Alonso gjorde en otrolig upphämtning under hösten och ledde mästerskapet inför finalen i Abu Dhabi.

Problem i stallet

Men ett mindre lyckat strategiskt beslut gjorde att han hamnade för långt ner i fältet och Red Bulls Sebastian Vettel kunde vinna titeln.

– Vi förlorade mästerskapet för att vi gjorde misstag och vi hade problem inom stallet och de kan man inte gömma, säger Domenicali i en kommentar.

Chefsingenjören Chris Dyer var ansvarig för beslutet att ta in Fernando Alonso i depå under ett tidigt stadium av finalen och har fått lämna sin post. Nu tar den förre McLaren medarbetaren Pat Fry över hans uppgifter, dessutom har Ferrari värvat strategen Neil Martin i från Red Bull.

Teamet har även infört en ny kvalitetskontroll och är enormt positiva inför säsongstarten:

– 2011 ska vi vara mästare igen, säger teamchef Stefano Domenicali.

– Vi vill ha revansch och vi vill ha båda titlarna.

McLaren sist ut

När testerna i Spanien inleds den första veckan i februari kommer alla toppteamen utom McLaren med den nya bilen. Britterna har valt att ha mer tid i vindtunneln, precis som Red Bull gjorde inför förra säsongen och de presenterar den nya bilen i Berlin först den 4 februari. Sedan gör den debut till testerna den 10 februari.

ARTIKELN HANDLAR OM