Force India blir allt mer tyskt

Foto: Mark Thompson, Getty Images
Adrian Sutil kör tillsammans med Paul di Resta.
SPORTBLADET

Force India blir tyskt.

Med två tyska förare och en mästare i från DTM.

Så är det äntligen officiellt. Adrian Sutil får fortsatt förtroende av Force India och hans teamkollega blir Paul di Resta - en skotte som vann DTM för Mercedes förra säsongen.

Han van var testförare för Force India förra säsongen och han är även kusin till den trefaldige IRL-mästaren Dario Franchitti.

Hülkenberg tredjeförare

- I fjol var jag tredjeförare här och sedan dess har det hänt ett par riktigt bra saker, så jag hoppas att vi kan fortsätta på samma utvecklingskurva, säger Paul di Resta.

- Jag har inga mål för den kommande säsongen, man jag tror att racet på Silverstone blir en höjdpunkt.

Ny tredjeförare blir Nico Hülkenberg, som förra året körde för Williams och överraskande tog poleposition i Brasilien. Han fick se sig slagen av GP2-mästaren Pastor Maldonado hos Williams och fick då chansen hos Force India. Enligt Auto Bild Motorsport har han dessutom goda chanser på en förarplats 2012 - och då får di Resta som har motortillverkaren Mercedes i ryggen - flytta på sig.

Testarbete inleds nästa vecka

Redan i år har stallet flyttat på en förare med kontrakt. Vitantonio Liuzzi, har under hela säsongen påpekat att han har et kontrakt med teamet även 2011, men han finns inte med i årets laguppställning. I stället har han nu hotat med rättsliga åtgärder.

Efter det att Force India presenterat sina förare finns det nu bara en enda plats kvar, hos HRT.

Nästa vecka inleds testarbetet i Spanien.

ARTIKELN HANDLAR OM