Vettel går för fullt

Webber tar det lugnare
– så är Red Bulls taktik

Foto: AP
Sebastian Vettel går för seger medan Mark Webber tar det försiktigare.
SPORTBLADET

Red Bull har betstämt sig, det blir full satsning för Sebastian Vettel.

Men VM-ledaren tar det lugnt.

Red Bull leder F1 genom Mark Webber inför helgens race på Suzuka i Japan. Australiern har 202 poäng och VM-fyran Sebastian Vettel som kör för samma stall är fyra med sina 181 poäng.

Taktiken är klar

Och nu har teamet bestämt sig för vilken strategi de ska använda sig av:

– Taktiken för Sebastian är att köra för fullt för att ta segern, medan Mark Webber kommer att köra mer försiktigt och ta det säkra före det osäkra. Han ska köra mer defensivt, säger Red Bulls motorsportkonsulent Helmut Marko till Auto Bild Motorosport.

Sebastian Vettel som är fyra i VM har visat att han är i form de senaste tävlingshelgerna, han gjorde ett taktiskt genidrag när han var fyra på Monza och i Singapore var han tvåa – trots att han var väldigt snabb. Segern slarvade han bort när han var långsammare än Fernando Alonso, Ferrari, under kvalet.

– Jag har inlett kampen för att vara med i toppen, säger Sebastian Vettel till Motorsporttotal.

– Vi har den bil som krävs.

Suzuka är en bana som ska passa Red Bull, Sebastian Vettel vann där i fjol och han är optimistisk.

I Ungern och på Spa gjorde jag onödiga fel, men man måste lära sig av mina misstag och det får inte hända inte, säger tysken till TV Movie.

– Men nu kommer det att bli väldigt jämnt i toppen och jag är enormt optimistisk. Vi har fyra race framför oss och att kasta in handduken nu vore riktigt klantigt. Banan i Suzuka passar oss, den är som klippt och skuren för vår bil.

Webber är positiv

Även Mark Webber är optimistisk:

– Även om Ferrari har med sig två segrar i rad så är allt väldigt öppet om man ser till poängen i mästerskapet. Det är skönt att jag har ett litet försprång, det är inte mycket men det är bättre så än tvärtom säger VM-ledaren.

– Alla förare älskar Suzuka och jag ser verkligen fram emot att köra där. Jag tror att vi kan konkurrera och vi åker dit för att ta hem full pott.

ARTIKELN HANDLAR OM