Sergio Perez är klar för Saubers F1-stall

”En dröm”, säger GP2-föraren

SPORTBLADET

Peter Sauber har bestämt sig.

Kamui Kobayashi får fortsatt förtroende – och sällskap av Sergio Perez.

Sergio Perez har fått kontrakt med Sauber i F1.

Peter Sauber gör ett jätteklipp när han kontrakterar Sergio Perez, som är tvåa i årets GP2-serie. Tillsammans med honom kommer nämligen Carlos Slim - världens rikaste man.

Mexikansk sponsor

Därmed har Peter Sauber som sökt efter en partner hittat en med väldigt välfyllda fickor. Dessutom har Sauber nu valt att satsa på något som Slim gillar - både en av förarna och testföraren, Esteban Gutierrez, mästare i GP3, kommer i från hans hemland Mexiko.

– F1 är en dröm för alla unga förare och för mig blir det nu verklighet, säger Sergio Perez enligt Motorsporttotal.

– Det är klart att det är en enorm utmaning och ett stort ansvar som faller på mina axlar. Men jag tar gärna på mig den rollen, jag är stolt över att få representera mitt land i motorsportens allra finaste klass. Jag vill tacka Peter Sauber är förtroendet och ska göra allt jag kan för att ta chansen

Sergio Perez har länge kört för Escudería Telmex som satsar på att utbilda unga förare, han var tvåa i GP2 den här säsongen och han vann fyra lopp, bland annat tävlingen i Monaco. Han har rekordet med 14 segrar i brittiska F3 och 2009 var han med sina 18 år den yngsta föraren att vinna ett lopp i GP2 Asien. Det är rekord.

Heidfeld får inte stanna

Peter Sauber har gjort sig känd för att hitta talanger, förare som Felipe Massa, Kimi Räikkönen och Nick Heidfeld har alla kört för teamet.

Tyske Heidfeld som tog över efter Pedro de la Rosa i Singapores GP får med andra ord se sig om efter ett nytt stall 2011.

ARTIKELN HANDLAR OM