Button ger upp – tror att Vettel vinner VM

”Om Red Bull fortsätter så här vinner de enkelt”

Foto: AP
Jenson Button tror han får svårt att försvara VM-titeln, i stället tippar han Sebastian Vettel som vinnare.
SPORTBLADET

Jenson Button tycks ha gett upp. Nu tippar han Sebastian Vettel som världsmästare:

– Han tar det, säger den regerande mästaren.

McLarenföraren ligger femma i VM och har fortfarande chansen att försvara sin titel. Men det blir tufft, så tufft att han själv knappt våga tro på det längre.

”Nästan omöjligt”

– Jag hade helst sluppit hoppas på att Red Bull ska få tekniska problem eller tvingas bryta loppet utan att vi i stället haft en bil som kunnat utmana dem, säger han enligt Motorsporttotal.

– Men om Red Bull fortsätter att köra så här snabbt så kör de hem titeln ganska enkelt. Om vi inte har några nyheter på bilen som för oss närmare dem så blir det näst intill omöjligt för oss. Vi kan inte hoppas på att Webber ska falla igenom, vi måste se till att vår bil blir snabbare än deras och blir den det så har vi chansen.

Jenson Button är nu 31 poäng bakom ledande Mark Webber - ändå tror Button på Sebastian Vettel som är trea i VM med lika många poäng som VM-tvåan Fernando Alonso, Ferrari:

”Ingen press på Vettel”

– Red Bull har en fördel gentemot alla andra. Vettel har ingen press på sig, han tar titeln. Han måste bara slå Mark två gånger för att ha samma antal poäng och jag tror att Vettel är bättre i kvalet. Sett till att det är tre lopp kvar så har han en fördel, säger Button.

Den regerande mästaren är enormt imponerad av hur Red Bull har kört i år:

– När man ser hur snabbt det teamet är och till det faktum att Vettel slängde bort 75 poäng i början av säsongen så skulle de egentligen varit mil framför oss andra.

ARTIKELN HANDLAR OM