Räikkönen sporrar Hamiltons titeljakt

Foto: AP
SPORTBLADET

Lewis Hamilton har tappat mark.

Men inte hoppet.

– Jag tänker på 2007, säger McLarenföraren.

Det var då som han och Fernando Alonso såg ut att köra hem VM-titeln till teamet. När två lopp återstod av säsongen var det i stort sett bara frågan om vilken McLarenförare som skulle vinna titeln.

Men i stället lyckades båda två tappa allt och Kimi Räikkönen, Ferrari, vann mästerskapet.

– Jag är medveten om att det är svårare för oss nu, säger Hamilton som har 28 poäng upp till VM-ledaren Mark Webber, Red Bull.

– Men med tanke på hur situationen är så ser jag tillbaka på 2007 och vad som hände de två-tre sista loppen. Jag tror att Kimi hade 17 poäng upp till förstaplatsen när det var två lopp kvar och han klarade ändå av att vinna titeln.

– Mer än en gång har jag fått lära mig att det inte är över förrän man kör över mållinjen i finalen så jag har absolut inte gett upp. Jag vill vinna igen och jag vet att vi kan göra det i Sydkorea. Vem vet vad som händer? Om de andra inte tar poäng så är jag mitt inne i titelfajten igen.

Tuff helg i Japan

Lewis Hamilton har efter segern på Spa tvingats bryta på Monza och i Singapore, sedan hade han en tuff helg i Japan där han flyttades tillbaka i starten sedan han bytt växellåda.

– Det är rätt lustigt, jag har aldrig trott på turen utan jag har trott på att man själv styr sitt eget öde, men den tron har fått sig en törn de senaste loppen. Jag gör allt och kör hårt, men det har jag inte fått mycket för. Men man lär sig hela tiden nya saker och jag kommer säkert att kunna ta lärdom av detta också, säger han enligt Motorsporttotal.

Nu behöver han en bra placering och även om banan i Sydkorea är okänd mark för samtliga förare så tyder layouten på att den kan passa McLaren.

– Jag är rätt nöjd med den pacen vi hade i Japan, Jenson körde det näst snabbaste varvet och innan jag fick problem med växellådan så kunde jag hänga på Fernando Alonso, jag hade kunnat fixa en pallplats även om jag flyttade tillbaka fem platser i starten, säger Hamilton.

– Om man sedan tänker på att vi inte använde oss av alla uppdateringar som vi hade i Japan så ser det positivt ut inför tävlingen i Sydkorea.

ARTIKELN HANDLAR OM