Webber snabbast på andra träningen

Alonso tvåa i Sydkorea

SPORTBLADET

VM-ledaren tycks ha hittat rätt.

Han var snabbast under fredagen:

– Det var en positiv dag, säger Mark Webber.

Efter en mycket hal första träning så blev det bättre för F1-förarna under den andra träningen i Sydkorea. Då var det fyra team på de fyra främsta platserna, Mark Webber, Red Bull, var snabbast med 1:37.942 .

– Det är en rätt rolig bana att köra, den har ett par unika sektioner och det är alltid bra. Det är härligt när det är en utmaning att komma till en ny bana, säger Webber till Autosport.

Hamilton trea

– Men banan förändrades mycket under dagen, det är en ny bana och det var väldigt väldigt halt under den första träningen, men sedan blev det bättre ju längre dagen led. Vi har försökt att göra det vi kan, arbeta med vår bil och vårt program så jag tycker att det har varit en positiv dag. Bilen gick bra och det är mycket material och mycket information som vi måste sammanställa nu. Det var en bra förstadag så vi är rätt nöjda med dagens arbete och ska förbereda oss för morgondagen

Fernando Alonso, Ferrari, som bara var 15:e man under morgonen var + 0,190 efter Webber. Därefter följde Lewis Hamilton, McLaren som var snabbast under den första träningen och Robert Kubica, Renault.

Vettel hade tungt

För VM-trean Sebastian Vettel, Red Bull, gick det tyngre. Han drabbades av en punktering.

– Det gick inte speciellt bra, jag fick punka i början av den andra träningen och då var jag tvungen att sätta på de mjuka däcken väldigt tidigt, för tidigt. Banan var inte tillräckligt bra och vi tvingades köra för länge på de däcken och det var inte bra.

Men han var inte den enda med problem, Ferraris Felipe Massa snurrade ett antal gånger och HRT hade en riktigt tung dag, Bruno Senna som snurrade i morse hann bara med tre varv och Sakon Yamamoto orsakade en röd flagga när han snurrade i slutet av varvet.

ARTIKELN HANDLAR OM