Vettel: ”Jag är enormt besviken”

Bröt loppet i ledning – tio varv från mål

Foto: Reuters
TUNG DAG Sebastian Vettel hade lätt att sälja sig för skratt.
SPORTBLADET

Han såg ut som den store vinnaren.

Men slutade som den store förloraren.

- Nu är jag fruktansvärt besviken, säger han.

Sebastian Vettel hade greppet om loppet och om de 25 poängen som hade gett honom ledningen i VM.

Men på det 45:e varvet blev han plötsligt långsam och lät Fernando Alonso, Ferrari, köra förbi.

Därefter gick motorn sönder.

”Ett av årets svåraste lopp”

- När jag insåg att det var motorn hoppades jag att problemet skulle försvinna av sig själv, men jag insåg att det var en tidsfråga tills dess att jag skulle behöva parkera, säger Sebastian Vettel till RTL.

Detta var första gången Red Bull tvingades bryta med motorproblem i år och enligt teamet var det en ventil som orsakade skadan.

- Det var ett av årets svåraste lopp och jag är enormt besviken. Men jag är ändå nöjd, jag hade kontroll på fältet och kunde gasa och det kändes inte alls som om det skulle vara några problem att köra de tio varven in i mål, men det känns lite bittert att sedan stå vid sidan och prata med journalisterna när de sista varven körs bakom en säger han.

Ger inte upp

- Det var viktiga poäng som jag tappade och på något sätt så känns det som om det är årets grej för oss. Men vad ska jag göra? Jag kan sova gott i natt för det var inte mitt fel. Det är inte enkelt, men sådant är livet.

Även om han tappade i VM-kampen och nu är fyra, 25 poäng efter VM-ledande Fernando Alonso, så ger han inte upp.

- Jag kommer att satsa på precis samma sätt. Det finns ingen anledning till att ändra på någonting alls, det är ingen fördel för oss att vi inte tog poäng i dag, säger tysken.

- Allt hade sett annorlunda ut om jag tagit 25 poäng men det är 50 poäng kvar att slåss om. Det är inte över förrän vi kört förbi målflaggan i Abu Dhabi.

ARTIKELN HANDLAR OM