Alonso kritisk mot nya däck

”Har ingen lust med det”

Foto: AP
Fernando Alonso till höger är kritisk till däcken.
SPORTBLADET

Fernando Alonso är kritisk.

Till de nya däcken.

- Vi kan tvingas till tre eller fyra stopp och det har jag ingen lust med, säger han.

Den dubble världsmästaren är bara en av förarna som klagar på de nya däcken från Pirelli. Efter tre tester är det tydligt att däcken slits väldigt snabbt och att förarna måste göra ett första depåstopp redan efter 15 varv.

Hittills har Pirelli sagt att företaget räknar med två depåstopp per lopp - men det tror inte Fernando Alonso på.

- Sett till den erfarenhet vi har av däcken så slits de väldigt hårt. Det betyder att vi kommer att tvingas in i depå flera gånger, säger han enligt Motorsporttotal.

- Vi kan tvingas till tre eller fyra stopp och det har jag ingen lust med, den osäkerheten är ingen fördel för de starkare teamen.

”Samma för alla”

Han jämför däcksituationen med fotboll:

- Det är som en fotbollsmatch där båda lagen får en straff efter 30 minuter. Det hade varken Barcelona eller Real Madrid hoppat av glädje över. Å andra sidan är det samma för alla, det är viktigt vem som är snabbast i depån för jag tror inte att vi kan tjäna tid på att göra färre depåstopp än våra konkurrenter.

Ferrari är tillsammans med Red Bull det team som varit mest tillförlitligt under vinterns tester, men Fernando Alonso räknar med starkt motstånd i från flera konkurrenter:

- Var våra konkurrenter står får vi inte reda på förrän i Melbourne, men om allt går enligt planen så är det flera team som kommer att vara med och slåss med oss som titeln, säger Ferrariföraren.

- Världsmästarna Red Bill, McLaren, Mercedes och Renault som tog ett steg framåt i fjol. Även Toro Rosso har utvecklats riktigt bra under vintern.