Hamilton och Button besvikna på nya bilen

Foto: Getty
SPORTBLADET

McLarens två världsmästare är besvikna.

På den nya bilen.

Lewis Hamilton jämför den med den fruktansvärda bilen i från 2009.

McLaren är det toppteam som har valt en annan strategi inför säsongen. Det valde att inleda testerna med fjolårets bil för att utveckla den nya bilen i vindtunneln.

Men sedan har teamet haft stora problem under testerna och inte alls kört så många kilometer som de velat.

Inte imponerad

– Vi hade problem med tillförlitligheten och med transporten av reservdelar vid testerna, säger Jenson Button, världsmästare 2009 till Reuters.

– Det gör att vi inte har kunnat köra så mycket som vi hade hoppats på och det har gjort arbetet med inställningarna svårare.

Men de har även andra problem, Jenson Button medger nu att han inte alls blev speciellt imponerad när han satte sig i bilen första gången:

– När jag klev ner i cockpit första gången så var inte min reaktion ”wow vi kommer att flyg förbi de andra”, säger Button till Reuters.

Jämför med 2009

– Jag tror inte att någon kunde ha den känslan för det är betydligt mindre downforce och däcken fungerar inte alls som de däck vi hade tidigare. Men det är ingenting som verkligen skrämmer mig, med bilen utan det är mycket som går att förändra med inställningar.

Inte heller hans teamkollega, Lewis Hamilton, mästare 2008 är speciellt imponerad av den nya bilen.

Tvärtom, han jämför bilen med den McLaren körde 2009 och som han fick kämpa med under hela säsongen.

– Bilen från 2009 var hemsk, bilen hoppade fram, körde på tre hjul igenom kurvorna, låste sig och hade inget downforce alls, säger Lewis Hamilton.

Fyra test återstår

– Den här låser sig inte, kör inte på tre hjul och den är rätt skön att köra, bättre än fjolårets bil, men den har inte tillräckligt mycket downforce och det är det som gör att det känns svag. Förhoppningsvis kan vi lösa det till det första racet.

Det återstår ett test, fyra dagar i Barcelona, innan det är dags för teamen att packa till premiären i Australien.

– Förhoppningsvis går allting bra under de kommande testerna och vi får köra många varv och arbeta vidare på den bas vi har, säger Button.

– Det är fortfarande så att i inte har testat allt med den här bilen än, vi har inte haft tid att få i hop allt. Så därför vet vi inte alls var den står i jämförelse med våra konkurrenter.

Det avslutande testet körs nästa vecka.