Alonso stor vinnare efter tredjeplatsen

”Det var ett bra resultat”

Foto: AFP
SPORTBLADET

Trea i Brasilien

Men ändå favorit till VM-titeln.

– Detta var ett bra resultat, säger Fernando Alonso.

VM-ledaren startade i från ruta fem och fick kämpa en del för att ta sig om Lewis Hamilton McLaren och Nico Hülkenberg, Williams inledningen av racet.

Först när han hade lyckats med det så kunde han börja sin jakt på Red Bull, men då var det försent.

”Fick en liten chans”

– Jag tappade för mycket mark i inledningen av loppet, det var svårt att öra om Lewis Hamilton och även Nico Hülkenberg, jag tror att jag tappade tio till tolv sekunder och då är det omöjligt att komma ikapp Red Bull, även om vi kört jämnt med varandra under resten av racet, säger Fernando Alonso till internationell media.

– Sedan fick jag en liten chans när säkerhetsbilen kom ut, men det var fel läge för mig. Jag hade sju bilar mellan mig och Mark och det går inte att köra om alla på en gång. Då var det bara att inse att det var över för andra gången. Jag är glad över att jag lyckades köra om Hamilton och Hülkenberg och ta mig upp på pallen, poängen var viktig. Det var ett bra resultat.

Vill inte kalla sig favorit

Nu har han stora chanser att vinna titeln i Abu Dhabi, han har avgörandet i sina egna händer - och fötter.

– Jag behöver väl vara tvåa om Mark vinner, men får inte vara femma om Sebastian vinner. Så vi får se vad som händer. Allt kan hända, säkerhetsbilen kan komma ut vid fel tillfälle, folk byter plötsligt däck och då är man åtta eller nia och det är kört. Det kommer att bli en väldigt stressig helg, men detta är F1 och allt kan hända. Vi startar i från noll och sedan får vi se vem som vinner.

Han vill absolut inte kalla sig favorit, även om han leder mästerskapet inför finalen.

– Nej, matematiskt är Sebastian världsmästare, säger Fernando Alonso till tyska RTL.

– Om han vinner och jag bara blir femma så vinner han.

Om en vecka avgörs finalen.

ARTIKELN HANDLAR OM