Toppgolfaren ska till Sverige

Slår längst på USA-touren

Foto: AP
Bubba Watson.
SPORTBLADET

Bra nyhet för den svenska golfpubliken – men dålig för resten av startfältet:

Storstjärnan Bubba Watson är klar för Scandinavian masters på Bro Hof i sommar.

Turneringschefen Fredrik Hellkvist (före detta Nilsmark) trodde knappt det var sant när han svarade i telefon för några veckor sedan.

Bubba Watsons manager ringde och frågade om hans klient fick komma och spela.

– Om man bortser från Tiger Woods och Phil Mickelson, så är Bubba den spelare jag allra helst ville få hit. Han är superskön, han är ung, han slår långt och han kommer locka publik, säger Hellkvist.

Slår längst

Bubba Watson slår enligt statistiken längst av alla på USA-touren och är känd för att vara ett "bollgeni", som kan tycker det är roligare att göra svåra slag än enkla – även under tävlingar.

Watson var med i det amerikanska laget i Ryder cup i höstas, har redan vunnit en tävling på PGA-touren i år och är just nu tvåa på pengalistan.

Scandinavian masters har historiskt, trots din relativt mediokra placering på tourens penninglista, lyckats locka stora namn.

"Värd varenda krona"

I fjol spelade såväl nyblivne British Open-vinnaren Louis Oosthuizen, storstjärnan KJ Choi samt PGA-tourtoppnamnen Rickie Fowler och Dustin Johnson tävlingen.

– Jag vill ju tro att det är därför Watson kommer hit, att han har fått höra från Fowler hur bra det var i fjol. Och rent ekonomiskt kan man säga att han ville verkligen spela hos oss, annars hade vi inte kommit överens, säger Hellkvist.

Vad kostar han?

– Det säger jag inte. Men han är värd varenda krona.

Bubba Watson säger själv, via sin manager, att "jag har alltid velat komma till Sverige och jag har hört så många bra saker om Stockholm och banan på Bro Hof Slott. Det ska bli spännande att få spela där och att få möta den svenska golfpubliken".

Masters avgörs på Bro Hof 21-24 juli.