Gary Paffett och Oliver Turvey testar för McLaren

SPORTBLADET

McLaren petar sina stamförare.

I stället för Gary Paffett och Oliver Turvey förtroendet.

– Jag ville köra, men teamet sa nej, säger Jenson Button.

Foto: AP
De får vila.

Det handlar inte om VM-finalen utan om det däcktest med Pirelli som genomförs den 19-20 november. McLaren har valt att inte köra med sina förare, trots att i alla fall Jenson Button gärna ville.

– Jag ville köra, men teamet sa nej. De menar att det inte är den bästa tidpunkten för mig att testa och att däcken ändå kommer att förändra sig så mycket till testerna i vinter. Men det är ingen kommentar ur förarens synvinkel, säger Button enligt Motorsporttotal.

Kör även juniortester

– Däcken kommer att förändra sig så mycket till dess att man kan köra med den nya bilen och samla den informationen som man behöver som förare.

Därför kör McLarens junior Oliver Turvey som kört GP2 i år och Gary Paffet som är teamets testförare. Båda kör också juniortesterna nästa vecka.

De andra teamen har valet en annan strategi. Mercedes kör med sina förare Nico Rosberg och Michael Schumacher, Ferrari med sina och Williams med båda Nico Hülkenberg och Rubens Barrichello. Red Bull däremot kör enbart med Sebastian Vettel eftersom mark Webber måste operera sig efter säsongen och Renault har valt att bara använda sig av Robert Kubica.

ARTIKELN HANDLAR OM