Sebastian Vettel dominerade träningen

Hamilton tvåa – långt bakom

SPORTBLADET

Sebastian Vettel fortsätter att dominera.

Han var snabbast under den första träningen.

Den första träningen inför helgens F1-final i Abu Dhabi avgjordes på en blöt bana, det har regnat i öknen och även om banan torkade upp under passet så var det väldigt halt.

– När jag gick ut i början av träningen var det fortfarande fuktigt, det mesta torkade sedan upp. Det enda blöta stället var en kurva vid hotellet där det var skugga, säger Williams Nico Hülkenberg som hade pole i Brasilien senast till Motorsporttotal.

Hindrade inte Vettel

– Det var väldigt halt, regnet har dragit med sig sand och smuts ut på banan.

Det gjorde att förarna inte satte några tider för under den sista halvtimmen av de 90 minuter långa passet.

Men det tycktes inte hindra Sebastian Vettel, Red Bull. VM-trean var överlägsen, han var sex tiondelar snabbare än VM-fyran Lewis Hamilton, McLaren, Därefter följde Hamiltons teamkollega Jenson Button och Red Bulls Mark Webber.

Alonso sexa

Men VM-tvåan var mer än en sekund bakom sin teamkollega Vettel.

VM-ledaren Fernando Alonso, Ferrari var bara sexa, 1,3 sekunder efter Vettel och om resultatet efter söndagens race är et samma som efter den första träningen så är det Sebastian Vettel som blir tidernas yngste världsmästare.

Annars var det en träning utan några större incidenter. Nästa träning körs kl 14.00 svensk tid, i Abu Dhabis skymning och under strålkastarljus.

ARTIKELN HANDLAR OM