Här blir Vettel yngste mästaren – någonsin

SPORTBLADET

Sebastian Vettel vann i Abu Dhabi.

Han är tidernas yngste världsmästare.

– Jag kan inte fatta det, det är omöjligt att förstå, säger Sebastian Vettel.

– Jag är världsmästare!

Den 23-årige tysken var trea inför F1-finalen i Abu Dahbi, och han vann i racet i från pole position.

Men eftersom VM-ledaren Fernando Alonso, Ferrari fastnade bakom Renaults Vitalij Petrov och var sjua i mål och VM-tvåan Mark Webber, Red Bull satt fast bakom Alonso och var åtta så gick titeln till Sebastian Vettel.

”En speciell dag”

– Jag saknar ord. Der har varit en otroligt tuff säsong för alla, fysiskt, men framförallt mentalt. Men jag har aldrig tappat tron på mig, på teamet eller på bilen. Detta är en väldigt speciell dag, säger Sebastian Vettel till internationell media.

– Jag är rätt tom, jag vet inte vad jag ska säga. Men när jag gick och lade mig i går så hade jag huvudet fullt av tankar och till slut så tänkte jag att jag måste sova och det tog ett bra tag innan jag till slut somnade. Men när jag vaknade hade jag en bra känsla. Jag försökte att undvika att träffa andra människor och bara fokusera på mig själv. Jag ville göra ett bra race och bara konsentera mig på det. Men det är otroligt.

Yngste mästaren – någonsin

Segern gör att Sebastian Vettel löser av Lewis Hamilton som tidernas yngste världsmästare och faktum är att den enda gången som han var i ledningen av mästerskapet var just när han körde över mållinjen i Abu Dhabi.

– Det är omöjligt att förstå. Jag kan inte riktigt ta in det. Det är bara fantastiskt, säger Sebastian Vettel.

Tysken har haft en väldigt ojämn säsong. Han har haft tekniska problem i racen vid flera tillfällen, men han har dominerat kvalen. Han har haft pole position vid tio tillfällen, men han har bara vunnit fem race.

Två av dem var det näst sista och det sista.

”Va tyst på radion”

– Bilen var fenomenal, som jag upplever det var starten avgörande. Jag hade lite graining och kände att Lewis var nära, men så stabiliserade sig bilen och jag fick ett bra första varv. Sedan gick Lewis in i depå före mig och jag såg att han kom ut bakom Robert Kubica, det gav mig lite andrum och jag kunde trycka på lite, säger Sebastian Vettel.

– Men de sista tio varven tyckte jag att det var så tyst på radion. Jag hörde bara min ingenjör som bad mig att trycka på och som sa att det såg bra ut. Jag hade ingen aning om vad som hände bakom mig, eftersom jag inte ville distraheras hade jag ingen koll på skärmarna. Jag ville bara fokusera på mig själv och när jag gick i mål så viskade han att det såg bra ut och när Fernando gick i mål skrek han att vi hade vunnit. Då brast det. Jag visste inte vad jag skulle tro. Jag saknar ord. Det är bara ofattbart, jag fattar det nog inte förrän solen går upp i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM