Alonso vägrar gratulera Vettel

Tvåfaldige mästaren fortfarande tyst

TYST Sebastian Vettel har ännu inte gratulerats av Fernando Alonso.
SPORTBLADET

Sebastian Vettel har kommit hem.

Till Heppenheim och 10 000 fans.

Men en person har ännu inte gratulerat honom – Fernando Alonso.

I går firades den nyblivne F1-världsmästaren i sin hemstad, han hälsade fansen välkomna på dialekt och han tog bilder på folkmassan med sin mobil.

– Jag hade absolut inte räknat med så mycket folk, det gör en kille i från staden stolt, sa han på dialekt och fortsätter:

– Jag blir verkligen överväldigad. Detta är bättre än Abu Dhabi, där var det inte så mycket folk.

I somras körde han med en F1:a genom gatorna i den lilla staden som ligger i Hessen, inte allt för långt i från Frankfurt am Main och redan då var det ett galet intresse.

”Haft en otrolig vecka”

Nu var det ännu fler människor som trängdes bland korsvirkeshusen och alla var väldigt glada för hans skull.

Men det är fortfarande en konkurrent som inte gratulerat honom, Ferraris Fernando Alonso, som slogs med Vettel om VM-titeln och som förlorade den i det allra sista racet eftersom han själv valde fel strategi och inte nådde den placering som krävdes.

– Han har fortfarande inte gratulerat mig, säger Sebastian Vettel enligt Motorsporttotal, men tysken verkar inte vara allt för ledsen över det:

– Jag har haft en helt otrolig vecka och har hela tiden haft en enda tanke i huvudet, jag hoppas att det inte är någon som väcker mig. Allt känns så overkligt. Det är svårt att fatta, jag är trots allt bara en helt vanlig kille.

ARTIKELN HANDLAR OM