Ännu en F1-bana kan försvinna från cirkusen

Stadsbanan vill dra sig ur

Foto: AFP
Det var då. Glada miner när Valencia 2007 tilldelades ett F1-lopp. Men nu vill staden dra sig ur. Från vänster: Rita Barbera (Valencias borgmästare), Bernie Ecclestone och Francisco Campos (regionens president).
SPORTBLADET

Valencia vill lämna GP-kalendern.

Men Bernie Ecclestone säger nej - först måste spanjorerna hitta en ersättare.

Europas GP körs numera i Valencia, på en stadsbana i frihamnen. Ett lopp som lovade mycket men som inte har uppfyllt förväntningarna. Det första året (2008) såldes 112 000 biljetter, men i somras så var det bara 75 000 åskådare.

Nu vill arrangörerna komma ut ur kontraktet med Bernie Ecclestone och slippa anordna de två tävlingarna som är kvar enligt kontraktet. Anledningen är att regionens president Francisco Camps inte tycker att man har råd att arrangera F1.

Ecclestone sa nej i juni

Enligt tidningen El Periodico så kostade årets tävling 30 miljoner Euro, av det går 18 miljoner Euro till Bernie Ecclestone och till att bygga upp och riva banan och läktarna.

Men Bernie Ecclestone sa nej redan i juni, den enda möjligheten för Valencia är att hitta en annan bana som kan arrangera loppen och enligt tidningen så förs nu samtal med Motorland Aragon i Alcaniz och Portimao i Portugal.

För bara några dagar sedan kom beskedet om att klassiska Monza kan försvinna från GP-kalendern.

ARTIKELN HANDLAR OM