Rykten om stallorder

Enligt BBC kan teamchefen ha sagt åt Vettel att passera

Foto: Getty Images, AP
Sebastian Vettel var rejält irriterad på Mark Webber efter kraschen i Turkiet i våras.
SPORTBLADET

Var det en stallorder som orsakade Red Bulls krasch?

Det är det senaste ryktet.

Samtidigt som teamet försöker tona ner kraschen och pratar om att man ska ha möten med förarna så kommer nu nästa smäll. Det är tyska Motorsportmagazin som har tagit del av filmmaterial från BBC och där ska det vara möjligt att se hur Christian Horner, stallchef för Red Bull, ger en stallorder.

Detta trots att det är förbjudet.

En TV-kamera ska ha fångat hur Horner trycker ner knappen för radiotrafik med Sebastian Vettel och BBC ska ha läst ordet ”pass” på teamchefens läppar.

Experterna skyllde på Vettel

Inför tävlingen i Turkiet hade båda förarna samma poäng, men Mark Webber var etta i mästerskapet eftersom han hade fler segrar än Vettel. Direkt efter racet tog flera experter Webbers parti och de menade att Sebastian Vettel bär skulden till olyckan.

– Alla före detta racerförare menar att det är Vettels fel. Han var för aggressiv, säger den trefaldige världsmästaren Niki Lauda till RTL.

Teamet kommer att ha ett krismöte i slutet av veckan:

– Seb och jag måste snacka om vad som hände för att undvika att det händer igen i framtiden, säger Mark Webber till Daily Telegraph.

– Vi kommer troligen att bära våra åsikter om vad som hände med oss i graven, men vi är båda vuxna och vi måste hitta ett sätt där vi kan tävla utan att riskera någonting för teamet. Om vi hade kört om plats 18 och 19 och vi varit inblandade i en sådan olycka hade ingen brytt sig, men vi körde för seger och det är det som alla vill veta allt om.

I slutet av veckan har Red Bull kallat till ett krismöte.

ARTIKELN HANDLAR OM