Vettel sågas hårt av legendaren Lauda

"Vettel kan vi räkna bort"

SPORTBLADET

Sebastian Vettel kör fortfarande för en VM-titel.

Nu sågas han av den förre världsmästaren:

- Han har ingen chans, hur skulle det gå till?, säger Niki Lauda.

- Även om han vinner så kan inte de andra bara försvinna i upp i luften.

Foto: AFP

Tysken Sebastian Vettel hade ett grepp om VM-titeln när motorn i hans Red Bull gick sönder i Sydkorea för snart två veckor sedan. När motorn brann försvann också 25 poäng och i stället för att gå i mål som segrare och VM-ledare tvingades han bryta och är nu fyra i VM.

25 poäng efter ledande Fernando Alonso, Ferrari.

Det är inte över än

Själv satsar han fortfarande på titeln.

- Det är inte över, jag kommer inte att ge upp. Det är 50 poäng kvar att slåss om, och är det något som vi lärt oss i år är det att saker och ting kan förändras väldigt snabbt. Vi ska attackera och banan passar oss, säger Sebastian Vettel enligt Motorsporttotal.

Men den före detta världsmästaren Niki Lauda som själv vunnit tre titlar och frivilligt givit upp en fjärde när han ansåg att förhållandena var för farliga håller inte med tysken.

Österrikaren, som numera är expert i tysk TV anser att Red Bull måste satsa på Mark Webber för att ha en chans.

- Vettel kan vi räkna bort, säger Lauda till ”Kleinen Zeitung”.

- Red Bull måste satsa allt på Webber, de måste klappa honom fint från morgon till kväll så att han tar igen de poängen som han tappade i Sydkorea.

"Alonso är bäste föraren"

I Sydkorea bröt Webber, då var han i ledningen av mästerskapet när han gjorde ett misstag och nu är han elva poäng bakom Fernando Alonso, som leder.

- Jag är övertygad om att Red Bull är tre-fyra tiondelar snabbare än alla andra varje varv, men Fernando Alonso är den bäste föraren. Han kör i en egen liga. Men eftersom Webber har en fördel av en snabbare bil så måste han kunna kompensera upp Alonsos föraregenskaper.

Den första träningen inför Brasiliens GP körs i eftermiddag.

ARTIKELN HANDLAR OM