Schumacher visar gammal mästarform

”Vår tid är riktigt bra”

Foto: Reuters
SPORTBLADET

Michael Schumacher är snabbast.

Han satte nytt rekord i Barcelona.

– Detta är definitivt ett framsteg, säger teamchef Ross Brawn.

Den sjufaldige världsmästaren har haft en tung inledning av testerna, men den här veckan har Mercedes laddat upp med nya uppdateringar. I går presenterades en ny frontvinge och uppdateringar kring bromsarna.

Fick god feedback

Det gav resultat direkt. Under testets näst sista dag så fick tysken till det redan under förmiddagen.

– Detta är definitivt ett steg framåt. Jag tror inte att alla visar allt de har än, men vår tid är riktigt bra, säger Ross Brawn till BBC.

– Det verkar som om de nya delarna fungerar. Feedbacken från föraren är positiv och det verkar som om bilen är mer konstant än tidigare. När det gäller framvingen så är det ett väldigt komplext område och det ser man även på andra team för den delen påverkar aerodynamiken mycket och just nu arbetar vi med två frontvingar.

Simulerade kvalvarv

Vilken framvinge som sedan används är upp till föraren att bestämma.

Schumachers rekordtid kom när han simulerade ett kvalvarv. Då körde han på 1:21.268 och det är den bästa tiden som satts på banan i Barcelona i år.

Enligt Mercedes körde han dessutom på de mjuka däcken och inte på de supermjuka och han var ungefär en halv sekund snabbare än vad Saubers Sergio Perez var i går.

– Strukturen på de nya uppdateringarna ser bra ut, det gäller karossen, avgassystemet, underredet och luftkanalerna till bromsarna, säger Brawn och som det ser ut just nu har hans team hämtat in det försprång på en sekund som Red Bull och Ferrari hade för någon vecka sedan.

Alonso effektiv

– Jag tror att vi är ikapp, men det är svårt att säga vad de andra teamen gör. Ferrari är här med ett nytt paket, men däremot vet jag inte vad Red Bull gör, säger Brawn.

– Men vi har absolut tagit ett steg framåt, vi har inga problem och kör på respektabla varvtider. Men om det sedan räcker till toppen det får vi se.

Michael Schumacher lämnade över bilen till Nico Rosberg under eftermiddagen så att han också skulle få köra några varv på torrt väglag, i dag ska det nämligen regna.

– VI har fått nya delar varje dag så vårt fokus låg på att försöka förstå bilen på bästa sätt och i dag körde vi med den bil vi ska köra med i Australien, säger Michael Schumacher.

– Bilen uppförde sig så som vi förväntat oss och det var en väldigt produktiv dag.

Effektivast under gårdagen var Ferraris Fernando Alonso, som också hade den näst snabbaste tiden, 1.21,614.

Testet avslutas i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM