Vettels nya superlön: 140 miljoner kronor

Världens bäst betalda

Foto: AP
Sebastian Vettels nya årslön: 140 miljoner kronor.
SPORTBLADET

Sebastian Vettel blir världens rikaste.

Ingen 23-årig idrottsman har bättre betalt.

Tidigare i veckan blev det officiellt att världsmästaren förlänger kontraktet med Red Bull. Han har skrivit på ett kontrakt på två år och med option på ytterligare ett år.

Eftersom kontraktet gick ut 2012 betyder det att det nya kontraktet gäller till och med 2014, men sedan finns det en option på ytterligare ett år - om Red Bull är på plats tre eller bättre i märkes-VM 2013 så förlängs kontraktet med ett år skriver Sport Bild.

Men tidernas yngste världsmästare blir också världens bäst betalda 23-åring skriver den tyska tidningen.

140 miljoner om året

Det nya kontraktet ger honom - förutom förre PR-uppdrag - en lönehöjning på 25 procent vilket innebär att han kommer att tjäna kring 140 miljoner kronor om året.

- Vi har förlängt kontraktet med hela teknikteamet och med stallets ledning också till och med 2014, säger Red Bulls motorsportchef Helmut Marko.

Däremot har man inte förlängt kontraktet med Mark Webber, australiern är 34 år och har de senaste säsongerna haft kontrakt över en säsong.

- Det finns ingen anledning till att prata med Mark så här tidigt, säger Red Bulls stallchef Christian Horner till ”Sporting Life”.

- Han är i en annan fas av sin karriär än Sebastian. 34 år är inte i början av karriären, han har kört 160 GP-lopp. När rätt tid är kommen, om han fortfarande har passionen och motivationen för F1 och han dessutom presterar då vore det logiskt att prata med honom om att förlänga kontraktet.