Här är Alonsos kaxiga hälsning inför premiären

”Titeln tillhör mig”

Foto: Reuters/Scanpix
Fernando Alonso.
SPORTBLADET

Han förlorade VM-titeln i säsongens sista race.

Nu ska Fernando Alonso ta revansch – under minst tre år i rad.

– VM-bucklan tillhör mig i slutet av året, så ska det vara 2012, 2013 och alla andra år också.

Den dubbel världsmästaren i från Spanien hade ena handen på VM-pokalen inför fjolårets F1-final. Men ett strategiskt misstag gjorde att han förlorade titeln till Sebastian Vettel och Red Bull.

– Jag behövde två-tre dagar efter racet i Abu Dhabi och fundera över vad som gick fel och vad vi skulle förbättra, säger han till Welt am Sonntag.

Satsar allt på titeln

Han tänkte tillbaka i karriären och insåg snabbat att han har varit i samma situation tidigare:

– Fyra gånger har allt avgjorts i det sista loppet, två gånger, med McLaren och med Ferrari, har jag förlorat och jag har vunnit tillsammans med Renault vid två tillfällen, säger han.

Under vintertesterna har Ferrari varit väldig starka och hela tiden funnits med i toppen av resultatlistorna. Bilen har varit tillförlitlig och förarna har kört ett imponerande antal varv.

Nu satsar de allt mot en VM-titel:

– Jag är absolut inte mätt när jag vinner. Hur skulle jag känna mig då när jag förlorar? 2011 vill jag ha revansch för förra året, säger han.

– VM-bucklan tillhör mig i slutet av året, så ska det vara 2012, 2013 och alla andra år också. Något annat mål har jag inte.

Vill inte sluta tvåa igen

Han påpekar även att Ferrari har precis samma mål.

– Kör du för Ferrari så finns det ingenting annat. Det är en oskriven regel, för mig och för Ferrari. Varje lopp som man kör som F1-förare så tror man att man kan vinna VM, annars är det omöjligt att klara av det här jobbet.

Han tror precis som så många andra att Ferrari, Red Bull, McLaren och Mercedes kommer att slåss om VM-titeln 2011.

– Trots de nya reglerna tror jag inte att det kommer att se segrare i från andra team eller att det kommer att vara en mix av flera team som vinner eller ställer till med överraskningar på startgriden, säger han.

– Loppen kommer nog att bli mer spektakulära eftersom det blir fler depåstopp, men i slutet av loppen kommer inte resultatlistan att skilja sig alt för mycket i från förra året.

Då slutade han tvåa i VM.

Det vill han inte göra om.