McLaren bygger om – dagar innan premiären

”Vi har gjort radikala förändringar”

SPORTBLADET

McLaren har panik.

Bilen är för dålig.

Därför byggs den om – ett par dagar före F1-premiären.

McLaren med förarna Jenson Button och Lewis Hamilton har haft en bedrövlig försäsong med ett antal större problem. Bilen har tillbringat för mycket tid i depån med olika tekniska problem i stället för att den kört mil på banan.

Därför har teamet tagit ett radikalt beslut.

Båda förarna har gnällt

Nu har de byggt om bilen – bara dagar innan premiären i Australien.

– Jag är missnöjd med både den prestanda och den tillförlitlighet som bilen visat under testerna. Vi har gjort radikala förändringar som ni kommer att se i Australien, säger teamchef Martin Whitmarsh till Motorsporttotal.

– Det medför självklart risker, men jag tror att det är rätt väg att gå. Förhoppningsvis får vi betalt för de risker vi tar och bilen kan konkurrera i Australien.

Båda förarna har gnällt på bilen under försäsongen och Lewis Hamilton jämförde den bland annat med bilen från 2009 som var en riktig missräkning.

Inte kört en kilometer

– Vi  har ett nytt underrede och ett nytt avgassystem. Sedan har vi gjort andra små justeringar också, de är rätt logiska och det kommer folket i Australien att se, säger Whitmarsh som samtidigt försvarar den bil de nu byggt om.

– Den var inte dålig i grunden, men vi måste nyttja den potential som faktiskt finns de luftströmmar som kommer i från avgassystemet. Vi hade flera kreativa idéer och vissa hade kunnat fungera bra. Men för att de ska kunna fungera måste grejerna hålla så att man kan använde dem i racet och ärligt talat så var det inte så när det gäller vissa lösningar. Därför tvingades vi ta ett steg tillbaka och vi har hittat en del intressanta lösningar.

I fjol vann Jenson Button i Australien och målet är det samma i år.

Men teamet kör en F1-premiär med en bil som inte kört en enda kilometer.