Schumacher i jättefiasko

Missade avslutande kvalet

Foto: Getty
Michael Schumacher.
SPORTBLADET

Ross Brawn krävde plats sex.

Det klarade ingen av Mercedes förare - och Michael Schumacher tog sig inte ens till sista kvalet.

- Klart att jag är besviken, säger han.

Inför kvalet gick Mercedes teamchef Ross Brawn ut i tysk media och förklarade tydligt att hans båda bilar är tillräckligt bra för att ta en plats bland de sex främsta i F1-premiären. Stärkta av uppdateringarna som gav dem den snabbaste varvtiden på det avslutande testet i Barcelona hade teamet stora förhoppningar.

Men Nico Rosberg var 1,9 sekunder efter Sebastian Vettel som hade pole och sjua.

”Småsaker som inte fungerade”

Michael Schumacher var elva i Q2 och fick inte ens köra det avslutade kvalet.

- Under Q2 hade vi inget KERS på det första försöket och på det andra varvet så kunde jag använda det systemet, men då passade inte inställningarna helt och det var andra småsaker som inte heller fungerade optimalt, säger Michael Schumacher till tyska RTL.

Han var väldigt missnöjd efter misslyckandet, han hade själv hoppats på en betydligt bättre start.

- Självklart så var det inge perfekt start på säsongen och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var besviken, hälsar Schumacher via sitt team Mercedes.

- Faktum är att det borde ha räckt till topp tio, men vårt mål var ett annat, vi vill vara längre fram än så. Vi hade förväntat oss att vi skulle ha samma fart som Ferrari ungefär, kanske lite bättre ändå, men vi är en halv sekund långsammare.

”En väckarklocka”

Varför kan han inte svara på. Teamet har haft problem med bland annat KERS efter testerna. Problem som de inte riktigt har fått ordning på.

- Under helgen var det olika saker som strulade, vissa saker har vi löst, andra inte, Nu måste vi ta reda på orsaken till detta. De tider vi körde på Barcelona, de var absolut äkta. Vi kunde räkna med dem och visste precis var vi hade våra konkurrenter, därför kan man absolut säga att vi inte håller den nivå som vi ska göra i normala fall.

Efter kvalet hyllar den sjufaldige världsmästaren Red Bull och Sebastian Vettel som krossade allt motstånd i kvalet:

- Det var absolut en väckarklocka för oss alla.

Schumacher startar som elva i morgon, Nico Rosberg som sjua.