Briatore: ”Lägg ner säsongen, Ferrari”

Italienaren tycker att stallet borde fokusera på 2012

Foto: AP
Flavio Briatore.
SPORTBLADET

Säsongsstarten var en katastrof.

Därför bör Ferrari ställa in säsongen:

– Det låter väl galet, men jag anser att Ferrari borde koncentrera sig på 2012, säger Flavio Briatore.

Säsongsstarten var tung för Ferrari. Både Fernando Alonso och Felipe Massa blev omkörda och även om Fernando Alonso säger att han är på väg mot sin tredje titel så är hans manager av en annan åsikt.

Oroad över avståndet

Flavio Briatore som vunnit VM med Benetton och Renault och även manager åt Fernando Alonso råder Ferrari att strunta i den här säsongen och koncentrera sig på nästa.

Det efter ett enda lopp:

– Det låter väl galet, men jag anser att Ferrari borde koncentrera sig på 2012, säger Briatore enligt Motorsportmagazin.

Italienaren är oroad över det avstånd som Ferrari hade fram till Red Bull och segraren Sebastian Vettel:

Var emot comeback

– Ferrari har kunskapen och resurserna, men en halv sekund inom F1 är en evighet, säger Briatore som nu tror att Sebastian Vettel försvarar sin titel:

– Om Red Bull behåller den dominanta position som de har i dag och Sebastian fortsätter att ha greppet om Mark Webber som är det omöjligt för någon förare att komma ikapp honom.

Briatore, som tidigare var teamchef åt Michael Schumacher har däremot ingen förståelse för Mercedes, vars båda bilar bröt loppet.

– Jag var alltid emot hans comeback, säger Briatore.

– En 40-åring kan inte prestera lika bra som en 20-åring. Michael är till hälften pensionär och hans fantastiska karriär får nu ett bittert slut.

Flavio Briatore är ännu avstängd i från F1, han ansågs ha varit mannen som fått sin förare Nelson Piquet att krascha sin Renault frivilligt under ett race 2008.

ARTIKELN HANDLAR OM