Webber dominerade fredagen i Malaysia

Snabbast på fredagens båda träningar

Webber visade tempo på Sepang.
SPORTBLADET

I Australien var det Sebastian Vettel.

I Malaysia dominerar stallkompisen Mark Webber.

– Det var inte alls illa, säger australiern.

I Melbourne hade Mark Webber problem med bilen. Han var klart långsammare än sin teamkollega Sebasian Vettel som dominerade under helgen. Men till loppet i Malaysia så verkar han ha hittat rött, i alla fall om man ser till tiderna under fredagen. Mark Webber var snabbast under båda tärningspassen (1.37,651, 1.36, 876).

McLaren näst snabbast

– Det var inte alls illa, det var en normal fredag, vi samlade på oss bra information och det fungerade bra. Den andra träningen var bra och det var väldigtjämnt, kommenterade Mark Webber efteråt.

Bakom honom var det McLaren som var näst snabbast, Lewis Hamilton (+1,6) under det första passet och sedan Jenson Button (+0,005) under det andra passet.

– De ser riktigt starka ut, säger Webber som gärna ser att avståndet ner till McLaren ökar lite fram till på söndag:

– Jag hoppas att vi är i bra form, men jag hoppas att vi kan bli av med de går killarna. Det verkar som om vi är snabbast och vi hade inte några problem i vårt garage. Varken hos Sebastian eller mig. Nu har vi en viktig natt framför oss och sedan får vi se vad som händer.

Testade KERS

För Red Bull var det vikigt att testa KERS under fredagen. Teamet använde sig inte av det under helgen i Australien, men i Malaysia kan hybridsystemet göra en stor skillnad.

– Det fungerade mestadels, kommenterade Mark Webber.

McLaren som var med i toppen under båda passen har inte allt för stora förhoppningar inför kvalet i morgon och loppet på söndag:

– Det är mycket skitsnack i från deras sida, säger Lewis Hamilton till Autosport.

– Jag är säker på att de kan plocka ut en halv sekund till ur bilen till i morgon. Jag hoppas att vi är närmare än vad vi var under det förra loppet, men vi får helt enkelt vänta och se.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1