Efter succén: Nick Heidfeld hyllar Kubica

”Tredjeplatsen är också din”

Foto: AP
Nick Heidfeld hyllar Robert Kubica efter tredjeplatsen i söndags. Kubica kraschade i vintras med en rallybil.
SPORTBLADET

Nick Heidfeld var trea i Malaysia.

Den placeringen tillägnas Robert Kubica.

– Den är till dig, hälsar han.

Nick Heidfeld satt på läktaren, de flesta trodde att han hade gjort sitt  inom F1. Fjolåret tillbringade han som testförare för Mercedes, testförare för Pirellis däck och sedan fick han köra de avslutande loppen för Sauber.

Därefter var det tyst och det bästa erbjudandet han hade var återigen ett testförarjobb hos Mercedes.

Men så kraschade Robert Kubica sin rallybil och plötsligt fick tysken chansen igen.

Och han tog den.

”Bli frisk och det snabbt”

Han var trea i Malaysias GP - en placering han tillägnar sin före detta BMW-kollega Robert Kubica. I tyska Bild skrev han sin egen personliga hälsning till polacken som fortfarande ligger på sjukhus:

”Kära Robert, såg du? Jag hade din logotype på mitt munskydd och den polska flaggan på min hjälm. Jag ville att du skulle se att jag tänker på dig, jag ville att dina fans skulle se att du är en del av formel 1 och att du är en del av det här teamet. Den här tredjeplatsen är också din. Jag tänkte på dig fler gånger under loppet och när jag körde över mållinjen så exploderade huvudet av lycka och jag vet att du tänker: 'Vilken bra bil som Lotus Renault har byggt i år, jag vill tillbaka så snart som möjligt så jag kan köra med den'. Jag önskar verkligen att du gör stora framsteg i din rehabilitering. Bli frisk och det snabbt.

Din Nick.”

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1