”Detta är bara början”

Lewis Hamilton självsäker efter senaste segern

Foto: Getty
Lewis Hamilton.
SPORTBLADET

Lewis Hamilton vann i Kina.

– Detta är bara början, säger F1-föraren.

Bara ett par minuter inför Kinas GP så såg det inte ut som om Lewis Hamilton skulle kunna köra, hans mekaniker arbetade hårt med ett problem som de inte kunde hitta lösningen på.

Men de fick ordning på bilen - och McLarenföraren vann sin första seger sedan i augusti.

Ville behålla lugnet

– Jag har aldrig varit med om något liknande, det var verkligen på sekunden. De sa till mig på radion att det var ett problem och att det var svårt att starta motorn. Jag såg att folket bakom mig arbetade som sjutton, men jag ville bara behålla lugnet, säger Lewis Hamilton till Motorsporttotal.

– Jag har aldrig varit med om att det varit så nära att vi missade det. McLaren som har haft den tuffaste vintern på 20 år fanns med i täten, men det var återigen Red Bull och Sebastian Vettel som ledde i Kina.

– Det är alltid skönare att vinna när man kör om bilen framför sig. Under den sista stinten körde jag om Nico, Felipe och Sebastian för att vara först över mållinjen. Jag hoppas att fansen njöt. Det fantastiska var också att vår strategi funkade redan på torsdagen.

Ser fram emot Europapremiären

Nu ser han fram emot premiären i Europa den andra helgen i maj.

– Vi behövde den här segern. Vi har sett den framför oss de senaste veckorna och sedan har vi också lyckats uppnå målet. Vi lyckades förvandla bilen till en vinnare, det har vi aldrig tidigare klarat under så kort tid, säger han.

– Vi har återigen lyckats skapa ett under, men nu får vi inte sitta stilla. Vi måste jobba för att komma upp på samma nivå som Red Bull. Förstå mig rätt, detta var fantastiskt men vi måste jobba vidare för att förbättra bilen ytterligare till Turkiet så vi kan vara med och slåss om segern igen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1