Massas elaka tvilling – men vem är det?

Ferrarichefen skyller
alltid på tvillingarna

Foto: AP
Ferrarichefen skyller alltid på elaka tvillingar. Har Massa någon?
SPORTBLADET

Felipe Massa har fyllt 30 - och Ferrari lovar honom en bättre bil.

Det vill nog till, annars kommer Luca di Montezemolo att återigen skylla på sin favorit.

Den elake tvillingen.

När Ferraris president Luca di Montezemolo inte kan hitta orsaken till att hans förare inte lyckas så återkommer han alltid till sin favorit förklaring - den elaka tvillingen. Sedan 2008 har han tvingats möta ett antal sådana, Sportbladet har kikat lite närmare på vilka det är han egentligen syftar på:

2008:

– Förra året var det inte Kimi som körde, det var hans tvillingbror.

Sportbladets kommentar:

Kimi Räikkönen vann VM åt Ferrari 2007, sedan menar  presidenten att finländaren började förbereda sig för WRC samtidigt som han betydligt sämre brorsa halkade runt i F1.

2009:

– Den verkliga Michael kommer alltid att vara en del av Ferrarifamiljen. Det verkar som om han har en tvillingbror, som är helt identisk med honom men som fått en idé att köra F1 för Mercedes.

Sportbladets kommentar:

När Michael Schumacher inte kunde ersätta Felipe Massa som var ögonskadad 2009 så fortsatte han och träna och valde sedan att göra comeback hos Mercedes. Det kunde inte de Montezemolo förstå utan han menar att det måste vara en tvilling. Och plötsligt blev Ralf Schumacher bara trea i syskonens tävling....

2010:

– Vid en viss tidpunkt av säsongen så var Felipe bara arg och skickade sin egen brorsa att köra bilen.

Sportbladets kommentar: Var det såhär det lät när Massa ringde brorsan: ”Du är snabbare än vad jag är, kan du bekräfta att du fått det här meddelandet?”

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1