50 personer fick Vettel att förlänga

”Man kollar om alla är nöjda”

Foto: AP
SPORTBLADET

Sebastian Vettel fick sällskap.

Av 50 medarbetare.

Därför stannade han hos Red Bull.

Den regerande världsmästaren förlängde nyligen sitt kontrakt med Red Bull till och med 2014, det gjorde även stjärndesignern Adrian Newey och ytterligare 49 personer.

– Det handlade inte bara om Adrian, säger Vettel till Autosprint.

– Han är en viktig person, men man kollar med alla hur långt kontrakt de har och om de är nöjda. Jag ville förlänga mitt kontrakt, men inte i ett helt annat team.

Svårt att prata om framtiden

Men trots att så många medarbetare stannar tycker Sebastian Vettel att det är svårt att se om framgångssagan Red Bull fortsätter:

– Det är alltid svårt att planera för framtiden, man vet aldrig vad som händer. Kanske halkar jag på hotellet och bryter foten, då vinner jag inga fler lopp i år. Peppar, peppar ta i trä.

Däremot låg de inte mycket sanning i ryktena om Ferrari, utan det var mer ett tidsfördriv i från tyskens sida:

Vill inte gå till Ferrari nu

– Jag pratar ofta om Ferrari för jag ofta får frågan. Det finns två sanningar, Ferrari är något väldigt speciellt, precis som jag har sagt och sedan så måste jag ju svara när jag får frågan. Det är som en cirkel.

Men trots det kan han inte riktigt lämna tankarna på det italienska teamet:

– Ferrari är ett legendariskt team och det vore en ära för mig att få köra för dem en dag. Men det betyder inte att jag vill gå dit nu. Jag trivs där jag är och därför så har jag förlängt mitt kontrakt med ett par år.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1