Efter bensinfiaskot – Nico vill ha revansch

Får nya delar till bilen

Foto: AP
Nico Rosberg.
SPORTBLADET

Han ledde Kinas GP.

Men fick ge sig när bränslet tog slut.

Nu tror Nico Rosberg på framtiden:

– Målet att vinna lopp är realistiskt, säger han.

I Kina hade han chansen, men samtidigt som McLarens Lewis Hamilton (som sedan vann loppet) pressade på bakifrån fick han order om att spara bränsle. Mercedes hade räknat fel och Nico Rosberg riskerade att få soppatorsk.

– Det är så synd att vi inte kunde göra det bästa av den situationen, sa Nico Rosberg när han träffade medier i samband med DTM-premiären på Hockenheim i helgen.

”Stort steg framåt”

Men nu ser han framåt, Mercedes har precis som flera andra team uppdateringar på gång till helgens lopp i Turkiet. Det är även starten på säsongen i Europa och Mercedes hoppas på att teamet nu äntligen kan vara med och slåss med de stora teamen:

– Vår bil tar tagit ett stort steg framåt den senaste tiden och vi har lyckats plocka ut mer ur den, säger Nico Rosberg.

– I Istanbul får vi nya delar till bilen och det kommer att ta oss ytterligare ett steg framåt. Självklart utvecklas även de andra teamen och därför kan man inte säga att vi tar ett större steg, vi får vara lite försiktiga än.

I torsdags testade han de nya uppdateringarna i simulatorn i England.

– Där var jag riktigt snabb, säger Rosberg.

– Det viktiga är att vi fortsätter att arbeta hårt så att vi kanske kan minska avståndet till Red Bull.

”Hur mycket ska man kompromissa?”

Han tror att däcken kommer att ha en avgörande betydelse i Istanbul.

– I Turkiet är kurva 8 väldigt lång och vem vet vad som händer med däcken där? Där kommer framförallt höger framdäck att belastas enormt hårt, säger Nico Rosberg.

– Hur mycket ska man kompromissa? Ska man försöka att ställa in bilen så att den skonar däcken så att man ska kunna attackera i slutet av stinten? Drömmen om en seger har blivit lite mer realistisk, men vi har inte den snabbaste bilen och då måste vi ha lite tur och rätt strategi.

ARTIKELN HANDLAR OM