Ferrari har hittat stora problemet

Är två månader efter

Foto: AP
SPORTBLADET

Inte en pallplats på tre lopp och bilen beter sig inte alls som den borde.

Säsongsinledningen har varit katastrofal för Ferrari.

Men nu är problemet löst.

Inför säsongen var Ferrari väldigt positiva, men när stallet kom till det sista testet så betedde sig bilen inte alls som teamet förväntade sig. Informationen i från testerna i vindtunneln sa en sak - bilen gjorde något helt annat på banan.

I samband med Kinas GP meddelade teknikchefen Aldo Costa att datorn i vindtunneln skickat ut helt fel information.

– Vi måste få klart för oss varför inte prestationen på banan stämmer överens med de siffror vi fått i vindtunneln, sa stallchef Stefano Domenicali till Motorsporttotal när han lämnade Kina och åkte hem till Italien för ett krismöte.

– När vi får en klar bild av det ska vi ändra vårt arbete.

Tappat två månaders arbete

Nu skriver tyska Auto, motor und sport att Ferrari har hittat problemet och att datorn i vindtunneln nu äntligen skickar ut rätt siffror. I torsdags genomförde testföraren Jules Bianchi ett godkänt aerodynamiktest på en raka i Vairano. Där visade det sig att siffrorna i från vindtunneln numera stämmer överens med verkligheten.

Ferrari har tappat ungefär två månaders arbete på problemen i vindtunneln och nu arbetar det hårt med att ta fram en flexibel framvinge och det planerar även för att hitta en lösning som gör att de kan dra nytta av avgaserna för att få bättre downforce.

Redan till helgens lopp i Turkiet kommer Ferrari med flera uppdateringar, bland annat en ny front, en ny bakvinge och nyheter som gäller bromsarna.

Men detta är bara början, till loppen i Barcelona och Monte Carlo så kommer stallet med nya uppdateringar som gäller förändringar i underredet och avgassystemet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1