McLaren bäst i lopp – men sämre i kvalet

Nu ska det förändras

SPORTBLADET

Red Bulls Sebastian Vettel imponerade i kvalet senast.

Men det var McLaren som vann.

Nu ska britterna vara ikapp mästarna:

– Vår bil ska vara förhållandevis stark i Turkiet, säger McLarens Phil Prew.

I fjol vann McLaren dubbelt i Turkiet sedan Red Bulls båda bilar kört i hop när de var i ledningen av racet.

Den segern vill britterna självklart upprepa och efter det att Lewis Hamilton vunnit det senaste racet och är tvåa i VM så är stallet optimistiskt.

Dåliga i kvalet

Dessutom kommer de med flera modifieringar till Istanbul:

– Det är ett par mindre förändringar i aerodynamiken menar stallchef Martin Whitmarsh till Sport Bild och det ska handla om ungefär två tiondelar per varv.

McLaren som var långt efter toppteamen under de sista testerna har kommit med förbättringar till varje race och hittills har de varit snabba under racet - men något sämre än Red Bull under kvalet.

– Jag tror att vi är mellan tre tiondelar och en halv sekund långsammare än Red Bull på ett varv och den luckan vill vi självklart ta bort, säger tävlingsingenjörernas chef Phil Prew till Motorsporttotal.

– Vi har med oss uppdateringar till Turkiet och förhoppningsvis så hjälper de oss. Men under de första tre loppen har vi sett att skillnaderna mellan bilarna varierar beroende på vilken bana vi kör på, men vår bil ska vara förhållandevis snabb i Turkiet.

”Förhållande till däcken avgör”

Prew förklarar att de arbetar hårt med att förbättra bilen i både kvalet och loppet och i just Turkiet kommer däcken att ha en avgörande betydelse. Där slits däcken väldigt hårt, framförallt så slits höger framdäck i den snabba kurvan med nummer åtta.

– Det är vårt förhållande till däcken som kommer att avgöra strategin i helgen och det är det som avgör vem som vinner, säger den förre världsmästaren Jenson Button, McLaren.

Den första träningen körs i morgon, loppet på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM