Mästarens krasch avbröt träningen

SPORTBLADET

Världsmästaren Sebastian Vettel kraschade häftigt.

Den smällen avbröt förmiddagens träning.

Det regnade och var ungefär tio grader varmt när det var dags för den första träningen inför helgens F1-lopp i Turkiet. Det gjorde att det var mycket svåra förhållanden och under passet var det flera förare som snurrade, Timo Glock (Virgin) , Pastor Maldonado (Williams) och Michael Schumacher (Mercedes) gånger två.

Fick flera skador

Men den häftigaste smällen stod Red Bulls Sebastian Vettel för. Han tappade kontrollen över bilen i den beryktade kurvan med nummer åtta, körde upp på curbsen och snurrade innan han slog i muren.

– Sorry, jag körde upp på curben och jag fick vattenplaning, sa Sebastian Vettel till sitt stall över radion.

– Jag kunde inte göra någonting mer.

Hans bil fick flera skador och passet fick avbrytas i ungefär tio minuter så att bilen kunde bärgas och nu har mekanikerna mycket jobb att göra inför den andra träningen.

Sebastian Vettel däremot klarade sig helt utan skador.

Button & Hamilton avstod

Snabbast under passet var Fernando Alonso som testade Ferraris nya aerodynamikprogram, han körde ett varv på 1:38.670 och var 1,4 sekunder före Mercedes Nico Rosberg som i sin tur var två tiondelar snabbare än stallkompisen Michael Schumacher. Efter dem följde sedan Renault båda förare Nick Heidfeld och Vitalij Petrov, Saubers Kamui Kobayashi, Ferraris Felipe Massa och Toro Rossos testförare Daniel Ricciardo.

McLarens båda förare Lewis Hamilton och Jenson Button körde bara ut för att känna på banan, de avstod i från att testa några tider. Båda förarna ville sedan köra ett varv innan träningen var över, men det var rött ljus i depån och de kom inte tillbaka ut på banan.

En annan sak värd att notera är att Pastor Maldonado skadade bilen när träningen var över och han var på väg tillbaka till depån.

ARTIKELN HANDLAR OM